VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor POL-Wageningen

03-01-2018, 12:30 | Lezersnieuws | I. Gijsbers

Medio januari gaat er een nieuwe POL-locatie open op de Bosrandweg 20-24 te Wageningen. Hier worden asielzoekers opgevangen als ze net gearriveerd zijn in Nederland. VluchtelingenWerk is daarom op korte termijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers: begeleiders en baliemedewerkers.

Als begeleider geef je voorlichting aan asielzoekers over het verloop van de asielprocedure. Je gaat met hem of haar in gesprek voor kort durende individuele begeleiding. Je geeft belangrijke signalen door aan je teamleider. Je kunt af en toe een gehoor bijwonen in Zevenaar.

Als baliemedewerker regel je het eerste ontvangst en maak je dossiers klaar voor de begeleiders. Ook doe je licht administratief werk en ben je een vraagbaak voor eenvoudige vragen.

Als vrijwilliger raak je zo op unieke wijze betrokken bij het proces van asielzoekers die net in Nederland zijn. Je wordt door onze huidige medewerkers ingewerkt. Verder biedt VluchtelingenWerk meerdere trainingen aan om je kennis en vaardigheden te vergroten en te onderhouden. Daarbij krijg je intensieve begeleiding op de werkvloer. Al met al, biedt deze functie een geweldige kans om relevante praktische ervaring op te doen en zeer dankbaar werk te verrichten voor een bijzondere doelgroep.

Interesse? Neem dan contact op met de teamleiders (Reza Soby, Aukje Adema of Henneleen Koppe) van VluchtelingenWerk POL Wageningen: tel.0317-410190 of mail naar pol@vwon.nl o.v.v. vrijwilliger POL.