• Valerie met schermcoach Erik Bel

    Tom Buijse

Valerie Buijse derde op Nederlandse Schermranglijst

21-03-2018, 20:46 | Lezersnieuws | Ward

Een half jaar nadat ze pupil is geworden (onder de 14 jaar) U14) kan Valerie Buijse (12 jaar) van Schermvereniging La Prime uit Wageningen tevreden terugkijken op een succesvolle periode met deelname aan 13 nationale en internationale jeugdschermtoernooien in Nederland, Duitsland, Roemenië, België en Frankrijk. In 9 keer daarvan wist ze de podium te bereiken, zoals afgelopen weekend bij het “11de Internationale AEW Rijnland jeugdschermtoernooi” in Sassenheim. Aangezien dit toernooi wordt gezien als een van de belangrijkste in Nederland en een goede barometer voor de aankomende Nederlandse Jeugdkampioenschappen is, wordt het druk bezocht door top schermers uit Nederland, België en Duitsland.

In de leeftijdscategorie van Valerie streden 16 deelneemsters op hoog niveau gestreden om de medailles. Onder het toeziend oog van haar maître Erik Bel behaalde Valerie een bronzen plak.

Een paar weken eerder werd Valerie prachtig 2de geworden op het “ Internationales Florett-Pokalturnier” in Mu¨lheim an der Ruhr, een kwalificatietoernooi voor de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. 

Ook al hoort ze dit seizoen bij de jongste jaargang in haar leeftijdscategorie en is ze begonnen op de middelbare school (Pantarijn) lukt het haar prima om school met trainen en toernooien te combineren. Met 1273 punten binnen een half jaar bezet ze 3de plaats op  de KNAS ranglijst voor floretschermsters onder 14 jaar.