• het bruidspaar(d) Björg en Stóri

    bezoekster van de bruiloft

Uniek bruidspaar(d) op de Willemshoeve in Wageningen

21-07-2019, 14:02 | Lezersnieuws | selma


- Door een plaatselijke verslaggever-
19 juli 2019, Wageningen


Ponyclub Paardrijden Op Maat van Selma Snel heeft wel een heel bijzondere jaarafsluiter mogen meemaken. De kinderen hadden een trouwerij van de ijslandse paarden Stóri en Björg op hun ideeën lijstje staan. Selma: “ Een goed idee is er om uit te voeren!”.


Zo mag Wageningen zich de eerste gemeente in Nederland noemen waar een huwelijk tussen 2 paarden is gesloten. De kinderen waren allemaal betrokken bij de bruiloft. Van taarten bakken voor de gasten, het maken van de bruidstaart voor de paarden, de limonadebar, de versiering, de outfits van de paarden en het voltrekken van de ceremonie. De reacties waren laaiend enthousiast. Ellen uit Otterlo kwam met haar dochter Celina met een taart in de hand naar de bruiloft. Ellen: “ik heb vanmorgen al een bruiloft van 2 mensen bijgewoond, maar een paardenbruiloft als afsluiting van mijn dag is wel heel erg leuk!”. Het ja-woord van de paarden werd op een creatieve manier ingevuld door het betreffende paard een stamp met de voet op de grond te laten maken. Iedereen was opgelucht dat beide paarden een duidelijke stamp op de grond lieten zien en horen. Applaus volgde, er kwam een echte trouwdans en als afsluiter werd het snijbietboeket nog de menigte in geworpen. Let wel: een menselijke jongedame ving het boeket. Dus een volgende paardenbruiloft kan nog even op zich laten wachten….


Paardrijden Op Maat gaat nu evenals de paarden eerst genieten van een (huwelijks)vakantie. Mochten jullie meer willen weten over haar activiteiten, kijk gerust even op www.selmasnel@wordpress.com