• Avondmuziek van het Bennekoms Vocaal Ensemble

    A.W. Vos

ToekomstplannenMeezingen met het Bennekoms Vocaal Ensemble kan ook op projectbasis

12-06-2018, 23:05 | Lezersnieuws | Nico

 

Volop zomer! Tijd voor vakantieplannen? Het Bennekoms Vocaal Ensemble is al bezig met de plannen voor het komende seizoen 2018 - 2019. Op dit moment studeren we daarvoor een aantal fraaie stukken uit de oude kerkmuziek in. Want daar gaat ons hart naar uit: die altijd levendige, en door zijn kwaliteit nog steeds levende, muziek van bekende en minder bekende componisten uit de Renaissance, Barok en Romantiek.

Zo werken we toe naar weer een mooi programma voor onze traditionele Avondmuziek in februari. Maar met dit repertoire kunnen we ook op andere manieren naar buiten treden. Zo zijn er al concrete plannen voor het meewerken aan twee cantatediensten op een zondagavond in oktober en december, in de Oude Kerk van Bennekom. Een gewone kerkdienst wordt met deze muziek wel een heel bijzondere!

Om onze plannen op een verantwoord niveau te realiseren, zijn we constant op zoek naar enthousiastelingen die met ons mee willen zingen. Zo kunnen we er nu best wat mannenstemmen, tenoren en bassen dus, bij gebruiken. We realiseren ons dat dit een bekend probleem is bij koren. De verplichtingen aangaan van het lidmaatschap van een koor schrikt nogal eens af.

Maar het kan ook anders: je kunt bij ons ook meedoen op projectbasis. Kom bij ons meezingen gedurende de voorbereiding van één bepaald project, zo'n cantatedienst bijvoorbeeld of onze jaarlijkse Avondmuziek, en beslis na de uitvoering of je blijft meezingen of weer stopt.

Kom gerust eens kennismaken en de sfeer proeven. Je zult merken dat die oude kerkmuziek echt niet  moeilijker is dan andere soorten koormuziek. 'Oude' is niet hetzelfde als 'ouderwets' of 'oubollig'. Hedendaagse populaire muziek, met zijn soms ingewikkelde ritmes, is veelal lastiger te zingen.

We zingen op dinsdagavond in de oneven weken, in de Broek-Akker, Hof van St. Pieter 41, Bennekom. Onze eerste repetitieavond na de zomerperiode is op dinsdag 28 augustus 2018.

Kijk voor meer informatie over ons koor op www.bennekomsvocaalensemble.nl. Daar staat ook een overzicht van het repertoire en kun je enkele voorbeelden ervan beluisteren.

Een goed plan voor de nabije toekomst: Zing mee met het BVE!