• De finalisten van de WK single.

    Corine in 't Hart
  • De finalisten van de jeugdclubkampioenschappen van de NVLTB.

    Corine in 't Hart
  • Aron Borger en Maaike Gerritsen wonnen de jeugdclubkampioenschappen van de NVLTB.

    Corine in 't Hart

Testcase voor Wageningse tennissers

25-03-2019, 08:29 | Lezersnieuws | rik

De Wageningse tennissers werkten afgelopen week een laatste test af voordat de competitie begint. Inzet: de enkelspeltitels in vijf speelsterktecategorieën.

Elk jaar groeit de deelname aan dit WK single, het Wagenings kampioenschap enkelspel voor leden van de NVLTB en Walhalla. Door de spannende confrontaties, het poulesysteem en de gezelligheid na afloop is dit evenement uitgegroeid tot een van de hoogtepunten in het tennisjaar. Ook de weergoden gingen schoorvoetend akkoord. Winterse buien maakten plaats voor voorjaarszon – en dus veel toeschouwers - op de finaledag.
Zo pal voor aanvang van de tenniscompetitie is het toernooi een testcase voor de vorm en de werkelijke krachtsverhoudingen op de baan. Wie maakt zijn ranking waar? Wie heeft zijn zenuwen het best in bedwang? En wie mag zich een jaar lang clubkampioen noemen?
In de koningsklasse ging de winst bij de mannen naar Bartjan Dijkstra. In de finale versloeg hij Jelle Wisse met duidelijk cijfers. Bij de beste dames was Jorika Peterse net te sterk voor Martine Schröder.
Ook de junioren van de NVLTB speelden afgelopen week hun clubkampioenschappen, zowel enkel als dubbel. Bij de meisjes werd Maaike Gerritsen zeer overtuigend clubkampioene single in de oudste leeftijdscategorie; bij de jongens ging de titel naar Aron Borger, die nipt won van Mateo Valencia. Ook Sam Hubert, Milan Rem, Aimée Hilbrands, Esra Bongertman, Noëlle Hilbrands, Siem Olthof en Antoni Grus mogen zich een jaar lang clubkampioen noemen.