• Beter leren lezen en schrijven? Met het Taalhuis kom je verder!

    Taalhuis Veluwezoom

Taalhuis helpt volwassenen met lezen en schrijven

12-02-2018, 10:30 | Lezersnieuws | de Bibliotheek Veluwezoom

Volwassenen die beter willen leren lezen en schrijven kunnen vanaf maandag 19 februari wekelijks terecht in de Bibliotheek Oosterbeek om te oefenen met de Nederlandse taal. Aan de hand van de lesmethode 'Succes!', ontwikkeld door Taal voor het Leven, helpen vrijwilligers Nederlandssprekenden met het verbeteren van hun lees- en schrijfvaardigheden.

Passend bij de deelnemer

De methode 'Succes!' sluit aan bij ieder taalniveau of taalprobleem. Deelnemers oefenen de Nederlandse taal aan de hand van onderwerpen die ze interessant vinden en dicht bij hen staan. Denk aan het regelen van bankzaken, kinderen helpen met school of veilig werken.

Groepjes

De bijeenkomsten 'Nederlands lezen en schrijven met Succes!' vinden iedere maandag van 13.00 tot 14.30 plaats in de Bibliotheek Oosterbeek. In groepjes van maximaal 12 deelnemers leert ieder op zijn eigen niveau en tempo. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het Taalhuis (06 - 45 39 46 40) of bij de Bibliotheek Oosterbeek. Deelname is gratis.

Taalvaardigheden versterken

Het Taalhuis organiseert deze en andere activiteiten om laaggeletterdheid terug te dringen en de taal-, reken- en digitale vaardigheden van inwoners uit de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal te versterken.

Meer informatie: www.taalhuisveluwezoom.nl

www.bibliotheekveluwezoom.nl/bibliotheekentaalhuis