Stroom uit zon in je eigen buurt met zonnecentrale ValleiEnergie.Reserveer nu zonnepanelen

02-12-2016, 10:13 | Lezersnieuws | Coöperatie ValleiEnergie voor lokale en groene energie

Je eigen groene stroom opwekken? Zonder geschikt dak? Dat kan met de nieuwe zonnecentrales van Coöperatie ValleiEnergie. De gemeente Ede stelt drie daken kosteloos ter beschikking om stroom uit zon te produceren. Inwoners uit de omgeving investeren om de daken vol zonnepanelen te leggen. Coöperatie ValleiEnergie regelt zonder winstoogmerk dat de zonnecentrales ValleiStroom gaan opwekken. Op deze manier is het eenvoudig om te profiteren van zonne-energie.

Hoeveel panelen?

Het gaat in totaal om ruim 700 zonnepanelen op de daken van Sporthal 't Riet in Ede, Gymzaal Startpunt aan de Wulplaan in Ede en Multifunctioneel Centrum Collage aan de Hogeweg in Bennekom. Met een eenmalige investering van driehonderd euro per paneel doe je mee. Dat is inclusief installatie, onderhoud en verzekering. Panelen reserveren kan online via www.ValleiEnergie.nl

Automatische verrekening

De ValleiStroom-opbrengst van de panelen op de zonnecentrale wordt jaarlijks in mindering gebracht op je eigen gebruik als je ook energieklant van ValleiEnergie wordt. Je wekt je eigen groene stroom dus ''om de hoek op''.

Postcodegebieden

Deelname is mogelijk voor huishoudens en andere kleinverbruikers (ondernemers). Omdat we voor de collectieve zonne-energiecentrales gebruik maken van de fiscale Regeling verlaagd tarief, is deelname aantrekkelijk voor adressen in de volgende postcodegebieden.

3902, 3907, 3911, 6704, 6705, 6708, 6709, 6711 t/m 6718, 6721, 6731, 6733, 6741, 6744, 6745, 6871, 6874

Schrijf nu in

Kijk op www.ValleiEnergie voor meer informatie en aanmelding. Daar kun je ook zien hoeveel energie er al opgewekt wordt door zonnecentrales op de daken van de brandweerkazerne in Ede en de tennishal in Bennekom.

En hoe meer mensen meedoen, hoe meer projecten we kunnen starten! Het streven van coöperatie ValleiEnergie is om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. We willen lokaal groene energie opwekken die we lokaal gebruiken.