• De werkers van de werkplaats

    Ellen Seldenthuis

Stichting Adwuma Ye verdient een steuntje in de rug

11-07-2018, 10:48 | Lezersnieuws | Lianne

Elk jaar geeft de NCRV een mooi bedrag aan drie goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een zorgzame samenleving. Deze doelen maken kans op een donatie van €2.500, €5.000 of €10.000.

Stichting Adwuma Ye heeft haar werkgebied in Ghana, maar zetelt in het Nederland waar ook de projectleider Ellen Seldenthuis vandaan komt. Stichting Adwuma Ye (wat ‘Goed Werk’ betekent) is één van de goede doelen. Lianne de Buck uit Heelsum draagt stichting Adwuma Ye een warm hart toe. Stichting Adwuma Ye probeert nu zoveel mogelijk stemmen te werven.

Lianne vertelt waarom Adwuma ye dit financiële steuntje in de rug verdient:

“De schoonheid van een land als Ghana wordt overschaduwd door het enorme afval probleem. Ghana is een land met een zeer gevarieerd landschap, maar overal waar je kijkt is het eerste wat je opvalt rommel. Door het gebrek aan goede afvalverwerking blijft het vuilnis gewoon overal liggen.

De grootste ‘boosdoeners’ zijn de waterzakjes, die iedereen zomaar van zich af gooit. In de werkplaats maken ze prachtige producten van die waterzakjes. Ze vragen de Ghanese kinderen om de zakjes bij de werkplaats in te leveren en in ruil daarvoor krijgen ze een artikel, zoals een schooletui voor 100 waterzakjes, een regenjas voor 500 zakjes of het meest geliefd is de schooltas voor 250 waterzakjes. De medewerkers van de werkplaats hebben de afgelopen jaren 75.000 producten van zwerfafval gemaakt, miljoenen zakjes ingezameld en een grote lach op veel kindergezichtjes getoverd!

In de werkplaats werken veel jongeren met een verstandelijke beperking. Zij helpen mee met het wassen van de waterzakjes en het aan elkaar naaien van de zakjes met een hand- of trapnaaimachine.

Het is heel erg belangrijk dat we in de werkplaats aan de Ghanezen kunnen laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking er toe doen en niet alleen maar hoeven te bedelen. Dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij, dat ze er gewoon mogen zijn, want daar wordt nog vaak aan getwijfeld met alle gevolgen van dien.

En kijk wat er bereikt is: Minder afval én een werkplaats voor verstandelijk gehandicapten die een werkplek hebben waar ze veilig zijn en worden gewaardeerd! Waar Ghanezen nu vaak van zeggen: “ik wist niet dat dit mogelijk was!”

U helpt hen enorm door op dit goede doel te stemmen… Zij verdienen het!”

Stemmen kan via: https://www.ncrv.nl/geven/stichtingadwumaye