• Wethouder Verstand start bouw 6 zeer energiezuinige koopwoningen Renkum

    Plushuis

Start bouw 6 energieneutrale koopwoningen Renkum door wethouder Verstand

16-05-2018, 23:13 | Lezersnieuws | Nicolaas

Op woensdagmiddag 16 mei heeft wethouder Jasper Verstand symbolisch het startsein gegeven voor de bouw van zes koopwoningen aan de Bram Streeflandweg in Renkum. Verstand gaf aan blij te zijn dat dit project dat ontwikkeld is door WoonZo na een lange voorbereidingstijd nu echt van start gaat. Ook gaf hij aan zeer blij te zijn dat de woningen energieneutraal en zonder gas zullen zijn. Dit past naadloos in de ambitie van de gemeente Renkum om in 2040 klimaatneutraal te zijn. 

Na de opening gaf energieadviseur Nicolaas van Everdingen van adviesbureau Plushuis uit Ede aan hoe het bouwteam erin geslaagd is om door bepaalde keuzes woningen te ontwikkelen die veel energiezuiniger zullen worden, dan dat deze in eerste instantie bedacht waren.  Met extra aandacht voor de bouwkwaliteit, onder meer na de bouw af te meten aan de luchtdichtheid, een warmtepomp en zonnepanelen worden de woningen toekomstbestendig en vrijwel Nul-op-de-Meter.

Doordat WoonZo gebruik maakt van prefab bouwpanelen, kan Bouwbedrijf Van Middendorp snel bouwen met een hoge isolatiewaarde. De verwachting is dat nog dit najaar de zes twee-onder-een-kap woningen worden opgeleverd. WoonZo is gestart met de verkoop van acht aardgasloze kavels verderop in de straat.