• Sjors Sportief

    sportstimuleringnederland

Sportservice Wageningen start met Sjors Sportief

14-05-2018, 11:36 | Lezersnieuws | berry

Met ingang van het nieuwe schooljaar 18/19 biedt Sportservice Wageningen alle basisschoolleerlingen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met sportaanbieders binnen de gemeente. Het leuke sportstimuleringsproject Sjors Sportief geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport zonder direct lid te hoeven worden.

Sportservice Wageningen heeft in de afgelopen jaren in Wageningen in het najaar een sportgids uitgebracht waarin sportaanbieders een kennismakingsaanbod publiceerden zodat kinderen gratis kennis konden maken met een grote variatie aan sporten. De sportgids werd uitgegeven als onderdeel van de Wageningenpas.

Het kennismakingsprogramma wil Sportservice Wageningen graag behouden maar wel in een ander jasje gieten. Om de publiciteit meer van de grond te laten komen en daarmee het potentieel aantal kinderen dat deel gaat nemen te vergroten wordt vanaf dit najaar aangesloten bij het landelijke project “Sjors Sportief”.

Aanbod

Het succes van het project staat of valt met het (naschoolse) aanbod van sportaanbieders. Zij kunnen digitaal hun aanbod aanmelden waarna kinderen activiteiten kunnen zoeken en bezoeken. Er wordt ook een kleurrijk boekje met het aanbod uitgebracht dat in september onder alle basisschoolleerlingen in Wageningen wordt verspreid.

Sportaanbieders kunnen hun kennismakingsaanbod nu al aanmelden via www.sportstimulering.nl.

Meer informatie?

Wie meer informatie wil kan contact opnemen met buurtsportcoach Berry Hellegering via 06 - 108 86 829 of stuur een e-mail naar berry.hellegering@sportservice-wageningen.nl.