• overhandiging van de cheque

    Ruben Eshuis
  • de sponsorloop

    Linda Teunissen

Sponsorloop Rennen voor Duchenne groot succes

09-10-2016, 22:10 | Lezersnieuws | Mechteld Kocks

Op 7 september 2016, op Wereld Duchenne Dag, renden ruim 300 leerlingen van de Johan Frisoschool in Wageningen een sponsorloop voor de progressieve spierziekte Duchenne. Met veel enthousiasme hebben de kinderen bij familie en bekenden sponsors gezocht nadat ze een les hadden gehad over Duchenne spierdystrofie. Hierin werd verteld dat er veel geld nodig is voor onderzoek naar een oplossing van de spierziekte die jongens treft met Duchenne. De tijd tikt, want er is nog geen medicijn tegen de afbraak van de spieren. Kinderen met Duchenne hebben rond hun 10e een rolstoel nodig, krijgen steeds meer ademhalingsproblemen en ook het hart krijgt het steeds moeilijker.

De stichting Samen voor Duchenne, opgericht door ouders van 2 kinderen met Duchenne in Wageningen, zamelen geld in voor het wereldwijde Duchenne Parent Project dat wetenschappelijk onderzoek mogelijk maakt.

De kinderen renden rondjes rond de school en verzamelden zo het fantastische bedrag van € 6871.40. Een mooie cheque met dit bedrag werd op woensdag 5 oktober overhandigd door de directeur Rudi Hemmen aan de voorzitter van Samen voor Duchenne Klaartje Spijkers.