• Promoposter LifeLine

    3fm

Serious Request dit jaar ook in Doorwerth

15-12-2018, 03:14 | Lezersnieuws | Mo

"In Nederland denkt iedereen in december aan een aantal dingen, natuurlijk Sinterklaas, Kerstmis en de Jaarwisseling. Maar er zijn ook de nodige activiteiten die niet meer los te zien zijn van de dagen voor kerst en de warmte die de feestdagen zelf uitstralen.
Zo kijkt iedereen al maanden van te voren uit naar de jaarlijkse top2000 van radio 2 FM, met dit jaar al weer Queens Bohemian Rhapsody op nummer 1, maar ook Serious Request mag zich sinds jaar en dag welkom weten bij de altijd goedgevige Nederlander.
Dit jaar gaat 3FM het anders aanpakken. In plaats van het Glazen Huis in een stad in Nederland hebben zij de lifeline ontwikkeld. Vanaf 6 locaties in Nederland gaan Radio 3 dj's vanaf 19 december om 3 uur wandelen. Zo komen ze door heel Nederland heen, waar zij hopen weer heel veel geld op te halen voor, dit jaar, drie benoemde goede doelen.
Op 23 december om 3 uur zullen DJ's Mark en Ramon in Oosterbeek starten en dan via Doorwerth naar Kievitsdel, Heelsum en Renkum doorlopen. Initiatiefnemer voor deze gemeente, Stijn Peters, heeft hiervoor contact gezocht met diverse mensen in Doorwerth. Reden voor een aantal initiatiefnemers om de handen ineen te slaan, onder de noemer Doorwerth voor elkaar.
Op heel veel locaties in Doorwerth komen bussen te staan waar u uw donatie kwijt kunt. Het bedrag maakt echt niet uit, de intentie is van belang. Wij kozen ervoor om de Rode Kruis Actie Reanimatie in Nederland aan te wijzen als doel waar de bijdrage naar toe gaat. Daar is best aandacht voor, er hangen op veel plaatsen al een AED apparaat, maar het is ook van belang dat er kennis en vaardigheid ontwikkeld gaat worden om in een aantal gevallen per jaar te voorkomen dat iemand overlijdt terwijl dat niet nodig is. Zeker in een omgeving met veel, kwetsbare, ouderen een must.
De Poort van Doorwerth zal die nacht open zijn om u te ontvangen, om de DJ's te ontvangen en iedereen van warme chocomel of koffie te voorzien.
Naast een geweldige cheque zou het helemaal fantastisch zijn als u massaal aanwezig bent. Ok, het is vroeg maar hoe leuk zou het zijn als er veel mensen aanwezig zijn om de cheque te overhandigen in ons dorpshuis de Poort van Doorwerth?

Zondagnacht 23 december - 03.00 uur
Mozartlaan 2 te Doorwerth

Voor meer informatie kunt u terecht bij De Poort van Doorwerth, Ellen Rozenboom of bij The Read Shop Doorwerth, Ben Berendsen

https://www.facebook.com/events/275657633298740/
Kijk ook eens op de site www.npo3fm.nl/seriousrequest