• Logo Mediatrefpunt Arnhem-Zuid

    n.v.t.

Senioren delen massaal foto's via WhatsappVoor ouderen is WiFi op vakantie onmisbaar

25-05-2019, 12:39 | Lezersnieuws | P.L.F.

De smartphone zal de komende vakantieperiode dan ook bij veel vakantiegangers weer mee in de reistas gaan. Om contact met het thuisfront te onderhouden, de route te plannen, nieuws en het weer te volgen en natuurlijk ook om foto’s te maken.

Voor het delen van foto’s en alle andere online activiteiten is internettoegang natuurlijk essentieel. En voor vele senioren betekent dit dat zij gebruikmaken van de (gratis) wifi van het hotel, huisje of camping. Databundels, ook al zijn ze tegenwoordig wel over de grens te gebruiken, zijn namelijk niet onbeperkt beschikbaar. Internetten wordt dan toch al snel een dure zaak. Wifi wordt daarom steeds meer een voorwaarde bij het boeken van accommodaties. 

Buitenshuis is wifi echter vaak niet (goed) beveiligd of zelfs openbaar. Het is dus van belang om bewust te zijn van de risico’s van wifi op vakantie. Zo is het prima om via de gratis wifi het nieuws of een tv-programma te bekijken, maar internetbankieren kun je beter via de eigen databundel doen. 

Hulp nodig bij gebruik van wifi, de smartphone of WhatsApp?
U bent van harte welkom bij de SeniorWeb Leslocatie Mediatrefpunt Arnhem-Zuid, Driemondplein 1, Arnhem.
www.mediatrefpuntarnhem-zuid.nl

Onze geduldige vrijwilligers, zelf ook senioren, staan voor u klaar om u te helpen bij al uw vragen over wifi, de smartphone, tablet of computer, WhatsApp en nog veel meer.