• vertrek verkenners 17 juli

  Scouting OPV-Schoonoord
 • vertrek padvindsters 20 juli

  Scouting OPV-Schoonoord
 • padvindsters in Hastings 21 juli

  Scouting OPV-Schoonoord
 • verkenners Jurassic Coast 20 juli

  Scouting OPV-Schoonoord

Scouts genieten met volle teugen

21-07-2018, 21:12 | Lezersnieuws | marlene

De verkenners en padvindsters van Scouting OPV-Schoonoord zijn inmiddels in Engeland en ze genieten met volle teugen.
Het is altijd spannend om aan zo'n grote reis te beginnen. Maar als je eenmaal afscheid hebt genomen van je ouders... dan begint het kamp en verdwijnt de spanning vanzelf.
De verkenners vertrokken 17 juli vanaf het station in Oosterbeek. Via Arnhem, Breda en Brussel reisden ze met de trein naar Londen. Daar kwamen ze meteen in de drukke avondspits terecht, maar omdat iedereen goed geïnstrueerd was over wat ze moesten doen, verliep de reis voorspoedig. Het materiaalbusje had minder geluk: ze reden niet helemaal goed, en dan merk je hoe druk de avondspits (met bijbehorende files) in Londen is!
De padvindsters vertrokken 20 juli vanaf het Raadhuisplein. Zij gingen met drie auto's. De reis ging vlot, hoewel ook zij hier en daar een file moesten verwerken en in Calais zelfs een regenbui! De boottocht, en zeker het mooie uitzicht als je Dover nadert, maakte veel goed.
Zowel de verkenners als de padvindsters hebben een druk programma. De jongens waren woensdag de hele dag in Londen, waar ze in kleine groepjes (ingedeeld in interesses) door de stad liepen (of met metro en dubbeldekker reden). Alle bekende bezienswaardigheden kwamen aan bod, maar ook het gewoon slenteren door de stad was al bijzonder. Donderdag reden ze langs Stonehenge (dat er zelfs uit de verte al indrukwekkend uitziet) en bezochten ze een enorm zee-aquarium. Die nacht heeft meer dan de helft van de groep buiten geslapen. Het was heerlijk weer, het terrein was vlak, dus niets hield hen tegen. Vrijdag stond een korte wandeling gepland: langs de Jurassic Coast. Volgens een van de verkenners "beslist een plaats in de top-vijf van mooiste gebieden die ik ooit heb gezien". Het was wel warm, maar gelukkig kon je na afloop afkoelen in zee. Hierna wachten hen nog veel meer bijzondere programma-onderdelen.
De meisjes zijn een paar dagen later vertrokken en hebben van Engeland momenteel dus nog niet veel gezien. Zij reizen per auto en voeren van Calais naar Dover. Twee padvindsters dachten even dat er sneeuw lag op de krijtrotsen... maar het was dus echt mooi weer. Ze sliepen de eerste nacht in de buurt van Dover, in een clubhuis dat ze van een scoutinggroep hadden gehuurd. Deze groep kwam 's avonds langs voor spelletjes en een barbecue. Er moest dus meteen Engels gesproken worden! Vooral de jongerejaars vonden dat eerst heel spannend, maar al gauw kletste iedereen enthousiast mee.
De volgende dag bezochten ze allerlei toeristische bezienswaardigheden in Hastings. Daarna reden ze door naar Londen waar ze zondag de hele dag zullen doorbrengen.