• padvindsters en hun gastgezinnen

    Scouting OPV-Schoonoord
  • verkenners bij hun toegangspoort op Chamboree

    Scouting OPV-Schoonoord

Scouting OPV-Schoonoord is terug in Nederland

10-08-2018, 20:14 | Lezersnieuws | Marlene

Het Engelandkamp van Scouting OPV-Schoonoord is voorbij. Zowel de verkenners (5 augustus) als de padvindsters (9 augustus) werden opgewacht door een grote groep wachtende ouders en broertjes/zusjes. Iedereen was heel blij dat ze weer terug waren, al had het kamp voor de deelnemers zelf nog wel een week langer mogen duren!

Van 27 juli tot 4 augustus waren ze op Chamboree, het grote internationale scoutingkamp bij Liverpool. Daar deden ze elke dag mee aan allerlei activiteiten. De enorme opblaasbare hindernisbaan viel bij iedereen in de smaak. Je kon erop springen, glijden en vallen. Maar ze spraken ook een ochtend op speelse manier over wereldproblemen, je kon met pijl en boog schieten, ze gingen op excursie naar Liverpool of je kon een middag allerlei handenarbeidtechnieken proberen. 
De activiteiten waren niet allemaal even spectaculair. Dat was geen probleem, aangezien zowel de jongens en de meisjes nog het meest genoten hebben van het praten met andere scouts. Het Engels ging de eerste dagen misschien nog wat haperend... maar in de loop van de week kletste jong en oud er lustig op los. Het swoppen (ruilen van insignes) is in geen jaren zo goed gegaan, ze kwamen met veel meer insignes thuis dan ze meegenomen hadden!

De verkenners gingen na het kamp direct terug naar huis. De padvindsters bleven nog even. Zij hadden hun hospitality (verblijf in gastgezinnen) pas na Chamboree. Die hospitality was net zo'n succes als voorheen al bij de verkenners. Ze logeerden in zes verschillende uiterst gastvrije gastgezinnen. Niet alleen werd de was gedaan... ze sliepen ook weer in een echt bed en ze deden allerlei leuke activiteiten met de gezinnen. Het weerzien met elkaar (en de leiding) was na drie dagen daarom weliswaar enthousiast... maar het stemde ook weemoedig omdat iedereen het moeilijk vond afscheid te nemen! De slotavond met alle gezinnen was heel bijzonder: de leiding had allemaal verschillende Nederlandse stamppotten gekookt.

De terugreis van zowel de verkenners als de padvindsters verliep naar omstandigheden voorspoedig. Het vliegtuig van de jongens had anderhalf uur vertraging, maar die was 's morgens al aangekondigd dus daar kon iedereen rekening mee houden. De meisjes belandden in de files die donderdag overal ontstonden als gevolg van het slechte weer maar konden hun aankomsttijd toch goed voorspellen. De ontvangst was er niet minder enthousiast om.
Het kamp is voorbij. Het nagenieten kan beginnen!

Meer informatie op www.opv-schoonoord.nl