• Door samen touwtje te springen is op maandag 6 november in sporthal de Aanloop de sportdag geopend die als alternatief is georganiseerd voor de afgelaste Schoolsport Olympiade in Wageningen.

    Sportservice Wageningen

Samen touwtje springen bij opening sportdag

06-11-2017, 10:20 | Lezersnieuws | Frans van Daal

Door samen touwtje te springen is op maandag 6 november in sporthal de Aanloop de sportdag geopend die als alternatief is georganiseerd voor de afgelaste Schoolsport Olympiade in Wageningen. Deze kon in september vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan. Zeven scholen deden mee met de sportdag voor de groepen 6, 7 en 8 van het Wageningse basisonderwijs. Sportservice Wageningen tekende voor de organisatie.

De Schoolsport Olympiade is een evenement dat door het Wageningse basisonderwijs en de gemeente zeer gewaardeerd wordt. Al direct bij de afgelasting hebben de buurtsportcoaches van Sportservice Wageningen voorgenomen om een alternatief te ontwikkelen. Dat is op maandag 6 november uitgevoerd.

Aan alle Wageningse basisscholen die mee zouden doen met de Schoolsport Olympiade is de alternatieve sportdag aangeboden. Zeven van de dertien aangeschreven scholen maakten hier gebruik van. Verschillende lokale sportverenigingen hebben zich ook nu weer belangeloos ingezet om de kinderen kennis te laten maken met hun sport en vereniging. Dat gebeurde in verschillende sportzalen in de buurt van de deelnemende scholen. Het aanbod bestond onder meer uit basketbal, capoeira, turnen, dans, volleybal, rugby, tennis en zwemsporten.

De warming up was in sporthal de Aanloop. Op muziek werd massaal touwtje gesprongen. Deze waren gratis beschikbaar gesteld door partner Rabobank. Daarna verspreidde de kinderen zich om aan de diverse clinics deel te nemen.