Ritmiek Dans en Muziek neemt 240 Kinderen mee naar Gelders Orkest

17-02-2019, 23:39 | Lezersnieuws | Joost

Afgelopen woensdag 13 februari zat Musis Sacrum 2 keer afgeladen vol met schoolkinderen (groep 3 t/m 5) voor een boeiende en sprekende voorstelling over het leven van Wolfgang Amadeus Mozart.

Verteller Edwin Rutten nam de kinderen in 50 minuten mee in het leven van Mozart in de voorstelling “Mozart, je zou maar een wonderkind zijn”. Belangrijke levensfasen passeren de revue. Op zijn 4e componeerde Mozart al zijn eerste stuk. Met brieven over belangrijke gebeurtenissen in Mozart’s leven, leuke anekdoten en verhalen blijven de kinderen geboeid luisteren. Het verhaal komt tot leven met de prachtige uitvoeringen van enkele composities door het Gelders Orkest. De verschillende instrumentgroepen van het orkest worden naar voren gehaald en uitgelicht, zij ondersteunen het verhaal tijdens de voorstelling met tot de verbeelding sprekende geluidseffecten.  Al met al een zeer geslaagde educatieve voorstelling.

Vanuit de gemeente Renkum zijn 240 kinderen van 5 scholen uit Renkum, Doorwerth en Oosterbeek naar deze mooie voorstelling geweest. Het initiatief hiervoor is genomen door Ritmiek Dans en Muziek uit Doorwerth.

De voorstelling werd vooraf gegaan door een leuke en leerzame lessenreeks in de klas die door het Gelders Orkest is samengesteld.