• team Anka, Mirre en Thirza op tweede plaats

    Manon van Drueten

Renkumse acro teams door naar Oost Nederlandse Kampioenschappen!

12-02-2018, 22:20 | Lezersnieuws | Manon van Drueten

Zaterdag 10 februari 2018 zetten in Zuid-Korea de Nederlandse schaatsers Nederland op de kaart en in Winterswijk zetten de Acro-meiden van SVKV Renkum op de kaart. SportVereniging Kracht & Vriendschap uit Renkum nam met maar liefst 4 teams deel aan de plaatsingswedstrijden voor het Oost Nederlands Kampioenschap. Van deze 4 hebben 3 teams hebben zich geplaatst voor Kampioenschappen op 17 maart 2018 in Wapenveld.

Het damestrio E-jeugd Emie Hoogteijling, Ilse Vleeming en Evi van Maanen , behaalden 23,680 punten en behaalden daarmee in hun categorie de eerste plaats. Het damestrio E-lijn junior Anka de Waard, Mirre Hoogteijling en Thizra de Waard haalden met hun oefening de tweede plaats met 24,110 punten.

Ook het damespaar E-Senior Yara van Amersfoort en Gebke de Vries heeft zich geplaatst voor de Kampioenschappen.

De meiden trainen onder leiding van trainster Manon van Drueten elke week hard aan hun dans. In de dans worden verplichte onderdelen uitgevoerd waaronder torens en individuele turnelementen. Acrogym is een sport, waarbij acrobatische torens worden gemaakt van mensen. De oefening wordt uitgevoerd op een vierkante vloer van 12 m bij 12 m.

Wil je de teams volgen? Dat kan! Volg ze op Facebook #sportverenigingkrachtenvriendschap of op Instagram @acrogym.svkv

Ben je nieuwsgierig geworden naar acrogym? Kijk op www.svkv.nl voor meer informatie.