• Redichem VR1 wat voor het eerst in de historie voor de KNVB gaat spelen

    Redichem

Primeur voor Redichem vrouwen voetbal

11-01-2018, 21:02 | Lezersnieuws | Redichem

HEELSUM - Voor voetbalvereniging Redichem begint 2018 met een primeur. Voor het eerst in de historie van de bijna 60-jarige vereniging zal een vrouwenteam aan de KNVB competitie gaan deelnemen. Een beloning voor de jarenlange manier waarop de vereniging aan de weg timmert.

Sinds de laatste jaren heeft Redichem in elke leeftijdscategorie een meisjesteam spelend in competitieverband, alleen het vrouwenteam ontbrak, wat voor de doorstroming vanuit de jeugd ook van groot belang is. Aan het begin van dit seizoen is men begonnen te bekijken of een vrouwenteam haalbaar is. De animo was er zeker, het aantal vrouwen ook en belangrijker nog: de dames willen zelf heel graag competitie spelen!

Een nieuwe mijlpaal dus voor de groeiende en ambitieuze vereniging.

Voorzitter Jan Streefkerk: "Vrouwen- en meidenvoetbal is onmisbaar en van grote waarde voor een voetbalvereniging als Redichem. Het is een verrijking binnen onze clubcultuur en geeft een nieuwe en positieve boost aan de gehele vereniging".

credits

Ook technisch commissie lid Rik Kerkhof is enthousiast: "Het is fantastisch dat het gelukt is om genoeg vrouwen bij elkaar te krijgen zodat we nu ook echt de competitie in kunnen. De credits voor het feit dat er genoeg vrouwen zijn om te kunnen starten zijn voor Emma van de Wal. De enthousiaste manier waarop zij vanaf mei vorig jaar bezig is geweest met het werven van vrouwen verdiend een groot compliment".

"Het team zal geleidt worden door trainer/coach Angela Ruisch", aldus Kerkhof.

De eerste competitiewedstrijd op 17 februari zal niet op Heelsumse bodem zijn, maar uit bij Blauw Geel in Ede.

Redichem VR1 speelt haar eerste thuiswedstrijd op het Wilhelmina Sportpark op 3 maart tegen de vrouwen van Lunteren. Een primeur waar de gehele vereniging naar uitkijkt.

Nieuwe voetbalsters (jong of oud) zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom. Informatie is te verkrijgen bij Rik Kerkhof; rik.kerkhof@hetnet.nl