• Pluto M-U18 team

    Ben Kuiper

Pluto M18 wint 2e kraker op rij !

13-03-2019, 20:24 | Lezersnieuws | Ine

Pluto M18 heeft een uitstekende positie verworven om kampioen te worden. Voor de 2e keer op rij werd in een zenuwslopende uitwedstrijd de winst binnengesleept tegen een mede-kampioenskandidaat.

Pluto is verwikkeld in een strijd om het kampioenschap met Challenge uit Beuningen en de Eagles uit Arnhem. Tegen beide ploegen werd zowel een keer gewonnen als verloren. Omdat Challenge en Eagles in hun onderlinge wedstrijden de winstpartijen 2 om 1 verdeelden bleven de 3 ploegen in de ranglijst dicht bij elkaar.

Op 23 februari speelde Pluto de 3e wedstrijd tegen Challenge. Na een snelle 12-2 achterstand werd halverwege het 2e kwart de stand gelijk getrokken tot 19-19. Onder aanvoering van Kasper Verbeeck, met 17 punten topscorer, werd tot 7x toe een achterstand weer goedgemaakt. Na onder andere gelijkmakers van Ebel Delnoije (24-24), Nitcheu Nintchi (35-35) en Ravi Hest (43-43) maakte Berend van Spanje bij 45-45 de score die Pluto op voorsprong zette en de wedstrijd deed kantelen. Challenge maakte geen punt meer en Pluto liep uit naar een 45-56 overwinning. Daarmee was een mooie slag geslagen.

 Op zondag 10 maart was de uitwedstrijd tegen de Eagles. In de vorige uitwedstrijd wisten zij Pluto te overvleugelen en met 20 punten verschil te winnen. Ook nu kwamen ze messcherp en zeer effectief uit de startblokken. In het eerste kwart lag het tempo meteen hoog en viel bijna alles goed bij de Eagles, wat ze tegen het eind van het eerste kwart op een 30-16 voorsprong bracht. In het 2e kwart werd op aanzet van de coaches Sebastian Aarts en Ronald Laamers omgeschakeld naar full court pressure defence en kwam Pluto in de wedstrijd om met 45-38 de rust in te gaan.

Het was duidelijk dat we een echte wedstrijd hadden en het publiek maakte zich klaar voor de 2e helft. Van beide ploegen waren tientallen supporters aanwezig en samen zorgden zij voor een fantastische sfeer. In het 3e kwart kwam Pluto binnen 2 minuten terug tot 47-45, maar in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Challenge bleek dit niet de stand te zijn waar Pluto de wedstrijd al kon kantelen. De Eagles gaven nog weer gas en liepen uit naar 64 – 53 aan het einde van het 3e kwart.  Daarmee leek het mis te gaan, maar in het 4e kwart lieten de jongens zien dat ze echte kerels aan het worden zijn en met nog 3 minuut 43 op de klok zorgde Niels van der Fels met 2 van zijn in totaal 35 punten voor de 1e voorsprong; 70-71. De Eagles kwamen nog wel aan scoren toe, maar waren duidelijk aangeslagen en de effectiviteit van het begin was definitief verdwenen.  

De weg naar het kampioenschap ligt nu open, maar met nog 3 wedstrijden tegen de nummers 4 en 5, waartegen eerdere ontmoetingen met maximaal 11 punten verschil werden gewonnen, ligt een struikelpartij nog op de loer. Op zaterdag 16 maart om 16.15 uur in sporthal de Tarthorst is van deze outsiders BeCeGe uit Doetinchem als eerste te gast en mag de M18 laten zien of zij de volgende stap op weg naar het kampioenschap in deze mooie spannende competitie met succes weten te zetten.