• Peter van Nierop van ReFood overhandigt Fabian van der Post van Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer de eerste container voor inzameling van de voedselresten.

    Tamara Stroop

Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer steunt goede doelen ReFood en ChildsLife

17-02-2019, 15:58 | Lezersnieuws | Blaauwe

Hoe gaan we de strijd aan tegen voedselverspilling? Ook Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer wil een bijdrage leveren aan dit actuele thema. Daarom werkt het restaurant samen met ReFood, een bedrijf dat etensresten verzamelt en vervolgens de organische resten verwerkt in duurzame energie en meststof voor landerijen. Naast de bijdrage aan de strijd tegen voedselverspilling, ondersteunt De Blaauwe Kamer ook het goede doel ChildsLife.  

Fabian van der Post van De Blaauwe Kamer legt uit waarom hij de samenwerking met ReFood is gestart. “In ons restaurant houden we altijd voedsel over. Denk bijvoorbeeld aan buffetten die nooit helemaal genuttigd worden. Vanwege de hygiëne mogen we die spullen uiteraard niet opnieuw gebruiken. Daarom kunnen we het ook niet aan bijvoorbeeld de Voedselbank schenken. Door het voedsel in te zamelen en aan te bieden bij ReFood, kunnen we het toch een nuttige bestemming geven. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan duurzaamheid.”

Het restaurant steunt jaarlijks ook een goed doel. Dit jaar is dat ChildsLife, een organisatie die kinderen in landen als Roemenië, Ghana en Kenia en de gemeenschap waarin zij leven de kans geeft om zelfstandig een toekomst op te bouwen. Van der Post legt uit waarom hij voor ChildsLife kiest: “Zij zorgen ervoor dat de kinderen elke dag een maaltijd en schoon drinkwater krijgen. Als restaurant vinden wij het symbolisch om een bijdrage te leveren aan deze primaire levensbehoeften. Daarnaast zorgt ChildsLife dat de kinderen goed onderwijs krijgen en het uiteindelijke doel is dat de gemeenschappen zelfredzaam worden. Dat is de ultieme aanpak tegen armoede en dat steunen wij graag.”

De Blaauwe Kamer ondersteunt ChildsLife op diverse manieren, ook gasten kunnen een bijdrage leveren. Op de bar staat een box, op de website en op Facebook komt een doneerknop en via de dinerbonnen die via de site verkocht worden gaat 1 euro naar het goede doel. “En de fantastische Magic Cabaret Theater Dinershow van Rob en Emiel komt dit jaar weer zeven keer bij ons langs. De eerste show is op 27 mei. Van elke verkochte kaart doneren wij 2,50 euro aan ChildsLife”, besluit Van der Post.

Restaurant De Blaauwe Kamer ligt op een uniek plekje in Wageningen. Aan de Rijn en naast het natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Na een wandeling of fietstocht is het restaurant de perfecte plek voor koffie met wat lekkers, een lunch, high tea, of diner. Meer info op deblaauwekamer.nl.