• Braille lezen

    Henk Monster
  • Roelie Bresser, bewoner van Het Schild in Wolfheze, met blinde geleide hond.

    Henk Monster

Oog voor elkaar

11-02-2019, 11:49 | Lezersnieuws | Hannie

Hoe kunnen wij, als mensen  zonder visuele beperking,  ervoor zorgen dat er rekening wordt gehouden met blinden en slechtzienden in kerk en samenleving? Voor de bewoners van ’t Schild in Wolfheze en de steeds ouder wordende mens in onze kerk en samenleving is bovenstaande  vraag belangrijk genoeg om bij stilstaan.

In de Vredebergkerk, tijdens de kerkdienst op zondagmorgen 17 februari om 10.00 uur en op woensdagavond 27 februari vanaf  20.00 uur, wordt  daar aandacht  aan geschonken.
Een blinde vrouw zei: “ We willen toch werken aan een inclusieve samenleving”?
Mensen met een visuele beperking zijn vanzelfsprekend net zo welkom in de kerk als alle anderen. De deuren staan ook voor hen wijd open, maar toch is het niet altijd makkelijk voor hen om zich werkelijk opgenomen te voelen in een kerkelijke gemeenschap of bij andere activiteiten in de samenleving.
Wilt u uw kennis en vaardigheden vergroten hoe het is om blind of slechtziend te zijn, dan bent u op bovengenoemde twee data van harte welkom.
Op 27 februari krijgt u de gelegenheid om u een beeld te vormen van het leven met deze beperking. U krijgt de mogelijkheid allerlei dagelijkse activiteiten als blinde of slechtziende zelf te ervaren.
De werkgroep “Oog voor elkaar” binnen de landelijk Oogvereniging zal, samen met blinde en slechtziende bewoners van “Het Schild” in Wolfheze, deze avond verzorgen.
Beide bijeenkomsten zijn in de Vredebergkerk en zijn voor iedereen toegankelijk.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met de Kerkgroep Pastoraat van de Protestantse Gemeente mw. Tineke de Rijk, pastoraat@pkn-oosterbeek-wolfheze.nl