• Interesse? Bel dan naar ploegcommandant Patrick Wennekes: 06-51318434

  • De wervingsmiddag zit vol met gave demonstraties en activiteiten

Ontdek en versterk Brandweer Renkum/Heelsum

26-11-2015, 14:01 | Lezersnieuws | Roel Tomassen

RENKUM/HEELSUM - Brandweer Renkum/Heelsum houdt zaterdag 12 december een wervingsmiddag voor vrijwilligers. Op de Post aan de Utrechtseweg 131 in Renkum zijn van 13.00 uur tot 16.00 uur allerlei demonstraties en activiteiten. Door de taken van de Brandweer te laten zien, wil de Post inwoners van Renkum en Heelsum enthousiasmeren om het team te komen versterken.

,,We zijn op zoek naar vier nieuwe brandweervrijwilligers", zegt Patrick Wennekes, de ploegcommandant van Brandweer Renkum/Heelsum. ,,Op de wervingsmiddag gaan we actief werven. Er worden stands ingericht waar onze mensen alles over het vak brandweervrijwilliger vertellen. Geïnteresseerden kunnen zich gelijk aanmelden."

Wennekes kan wel bedenken waarom inwoners van Renkum en Heelsum de lokale brandweerpost zouden moeten versterken. ,,Je bent als hulpverlener de helpende hand in een hechte samenleving. Aan de veiligheid van jouw buurt bijdragen, geeft je ontzettend veel voldoening."

ONTDEKKINGSREIS Op de wervingsmiddag toont Brandweer Renkum/Heelsum aan de bewoners van beide dorpen waarvoor ze staat. De Post laat je ontdekken hoe het is in de rook, hoe je een autobrand blust, hoe je beknelde personen bij ongevallen bevrijdt, hoe je met incidenten met gevaarlijke stoffen omgaat en nog veel meer bijzondere incidenten waarbij de brandweer wordt ingezet. Kortom, een ontdekkingsreis die je niet mag missen.