• Nelleke van Dulken

    Nelleke van Dulken

Nieuw in Zweiersdal: Hatha Yoga Sivananda Style

09-11-2017, 10:31 | Lezersnieuws | Stella Cornelissen

Dat yoga goed is voor lijf, leden en hoofd is bekend. En steeds meer mensen de weg naar deze prettige vorm van beweging te vinden.Er zijn diverse vormen van yoga te beoefenen met elk hun eigen kwaliteit en focus. In Zweiersdal kun je nu ook Hatha Yoga Sivananda Style volgen olv Nelleke van Dulken.

Sivananda yoga is een holistische vorm van Hatha yoga, waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Deze vorm van yoga bevordert kracht, flexibiliteit en de algehele conditie van het lichaam en helpt concentratievermogen op te bouwen en om te ontspannen.

Een Sivananda yogales heeft een vaste opbouw: een korte beginontspanning, ademhalingsoefeningen (pranayama), zonnegroet, yogahoudingen (asana's) en een eindontspanning. De twaalf basis-asana's en bijbehorende variaties zijn het uitgangspunt voor de les, waarbij de aandacht zich langzaam verplaatst van het hoofd naar de voeten.

De beginmediatie brengt onze focus naar het lichaam en daarmee naar het hier en nu. De ademhalingsoefeningen brengen rust en concentratie en de zonnegroet warmt ons lichaam op. De asana's maken het lichaam krachtiger en flexibeler en hebben tevens een positieve invloed op de bloedsomloop en spijsvertering. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De lessen zijn in principe toegankelijk voor alle yoga-beoefenaars. Naast kussentjes en dekentjes voor de eindontspanning worden er geen props in de lessen gebruikt. Het navoelen van alle oefeningen is een belangrijk onderdeel van de les.

Health is wealth, peace of mind is happiness, yoga shows the way (Swami Vishnu-Devananda)

De les wordt gegeven door Nelleke van Dulken.

Let op, de locatie van deze les is anders. Deze les wordt gegeven in Belmani, Weverstraat 30 in Oosterbeek.

Je bent van harte welkom voor een gratis proefles. Neem contact op met info@zweiersdal.nl of bel met 026 3391369.