• Profielfoto in behandelkamer

    Sommige van den Beld

Nieuw gevestigd: “Praktijk voor stress verlagen” in Oosterbeek.

14-01-2019, 20:14 | Lezersnieuws | Ewoud

Sinds 1 januari 2019 is gevestigd aan de Wilhelminastraat 19 te Oosterbeek Cranio Sacraal therapie “Stress verlagen”. 

Cranio Sacraal therapie (CST) is een lichaamsgerichte therapie, gericht op het verlagen van spanning in het lijf. Door spanning te verlagen komt het lijf in een diepe ontspanning. Blokkades die zijn opgebouwd kunnen worden losgelaten en het lijf kan herstellen en genezen.

Alles wat wij meemaken of meegemaakt hebben wordt opgeslagen in ons lijf; stress, emoties en fysieke klachten. Is er geen goede uiting van stress en emoties, dan worden deze weggestopt. Dit geldt voor iedereen. CST biedt de mogelijkheid te kijken naar deze fysieke en emotionele blokkades om vervolgens deze blokkades op te heffen.

Vaak vinden mensen dit proces zeer spannend. Door de professionele begeleiding, rustige aanpak en uitgebreide uitleg over hoe dit proces in zijn werk gaat, worden cliënten vaak blij verrast over deze bijzondere unieke aanpak. CST komt uit Amerika en is een goed gegronde behandelvorm met verrassende resultaten. Het wordt erkend door de Nederlandse Zorgautoriteiten (NZA) en vaak geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering.

CST is geschikt voor mensen met fysieke- en/of emotionele klachten die niet direct medisch te herleiden zijn. In het reguliere medische circuit zijn dit de vaak onbegrepen klachten. Toch worden ze ervaren en zijn ze ook daadwerkelijk aanwezig.

 

Dreigt uit te vallen op het werk, bent u veel aan het denken en komt u niet meer bij u gevoel? Heeft u burn-out klachten, bent u langdurig gestrest en kunt u niet meer ontspannen? Dan zou een behandeling mogelijk uitkomst kunnen bieden.

Ewoud Pronk van Hoogeveen is deze praktijk gestart als Cranio Sacraal therapeut: 

“Mijn diepste intrinsieke motivatie haal ik uit het doorgronden van vaak moeilijke fysieke en mentale processen, deze te ontrafelen en samen met de cliënt de klachten te verminderen dan wel op te lossen, waarbij ik iemand in de diepte kan raken, spiegelen en sturen. Ik vergaar mijn kennis omdat ik ervan overtuigd ben, dat naast goede contactuele en persoonlijke vaardigheden, dit ondersteund moet worden met een gedegen kennis over hoe fysieke- en/of mentale processen verlopen. Daarbij doe ik niet aan aannames of uitspraken waarover ik geen kennis heb en/of in de diepte voel dat het niet klopt.  

Binnen de CST ben ik gespecialiseerd in trauma en hechtingsproblematiek. 

Tevens ben ik 26 jaar fysiotherapeut en gespecialiseerd in Orthopedische geneeskunde Cyriax, het Mulligan concept en dry needling en ben ik Mckenzie therapeut (MDT) en arbeidstherapeut.  

Mijn praktijk is gevestigd in het pand van Paramedisch Centrum “In Beweging.” Voor meer informatie of een afspraak, kijk op www.stressverlagen.nlof bel 06-34444261”.