• De gathering van vorig jaar

    onbekend

Nederlandse Permacultuur Gathering in Wageningen

20-04-2018, 17:53 | Lezersnieuws | erik

27 tot 30 April vindt de derde Nederlandse Permacultuur Gathering plaats in Ecodorp Wageningen. Aanmelden kan via Facebook, maar spontaan langskomen op de Scheidingslaan mag ook. De permacultuur gathering is een plek voor geïnteresseerden tot en met permacultuur experts om in een ontspannen omgeving de ervaringen van het afgelopen jaar te delen. Ook zullen de armen uit de mouwen gaan. De gathering is zelf organiserend opgezet.

Ecodorp Wageningen is geïnspireerd door de permacultuur principes. Permacultuur is een jonge wetenschappelijke methode die een grote rol kan spelen in de transitie naar een duurzame samenleving. Permacultuur staat voor permanente cultuur en bestaat uit een set ontwerp principes die door 2 biologen in het oerwoud van Tasmanië zijn ontwikkeld. Het heeft als doel leefomgevingen te creëren waarin de mens harmonisch samenwerkt met haar omliggende natuur.

Vanuit het Ecodorp zijn er enkele concrete vragen rondom het thema water die de community misschien kan oplossen. Vaak zit in een probleem ook een oplossing. Zo is er sprake van erosie door regenwater terwijl er ook vraag naar water is voor de kas en de tuinen. De wens om een vijver te maken kan gecombineerd worden met het biologisch zuiveren van afvalwater. Urine kan mooie compost en warmte opleveren.