• Wethouder Dennis Gudden reikt de tuinprijzen uit

    Frans Steenhuis

Mooie tuinen vallen in de prijzen!

15-12-2017, 13:01 | Lezersnieuws | joke van Hasselt

Mooie tuinen vallen in de prijzen!

Op dinsdag 12 december vond de prijsuitreiking van de tuinkeuringen van Groei&Bloei Wageningen plaats in Stadsatelier Ons Huis. De genomineerde tuineigenaren en andere belangstellenden luisterden eerst naar een interessante lezing van Gerard van Buiten, horticulanus van de Botanische Tuinen Utrecht, over speciale planten uit de bijbel. Daarna reikte Wethouder Dennis Gudden met veel plezier en enthousiasme de tuinprijzen uit.

Groen maakt gelukkig

In zijn toespraak benadrukte Wethouder Dennis Gudden dat de Gemeente Wageningen weer een mooi groenbeleidsplan (GBP) heeft opgesteld. Dit plan geeft richtlijnen voor het onderhoud en beheer van groen in Wageningen. De komende jaren zullen veel wijken opgefrist worden door verjonging van het groen.

Ook de vereniging Groei & Bloei staat voor een groene woon- en leefomgeving waarbij het hebben van plezier aan de eigen tuin, de buurttuin of andermans tuin gestimuleerd wordt.

Door het jaarlijks houden van tuinkeuringen, en de daaraan verbonden prijsuitreiking, wil Groei & Bloei de Wageningse bevolking wijze bedanken voor hun inzet. De winnende tuineigenaren worden op een bescheiden wijze in het zonnetje gezet en krijgen een kleine beloning voor hun inspanningen om Wageningen nog mooier en groener te maken en om de verstening van tuinen tegen te gaan. Want, een groene omgeving maakt de mensen gelukkiger en gezonder.

Genomineerd

Wageningen is zeven wijken ingedeeld. In de lente hebben de tuinkeurders alle voortuinen bekeken en ontvingen de eigenaren van deze tuinen, die opvielen door hun aanleg en onderhoud, een nominatie in de bus. In de zomer en herfst bekeken de tuinkeurders deze tuinen nogmaals, waarna de eigenaren van de beste drie tuinen per wijk een prijs toegekend kregen. Ook de balkons zijn beoordeeld en de bloemrijkste kregen ook een prijs. Tijdens de gezellige en succesvolle avond in Stadsatelier Ons Huis zijn- deze prijzen uitgereikt.

De samenwerking van Groei & Bloei met de gemeente Wageningen zal komend jaar nog meer verstevigd worden door projecten als Operatie Steenbreek. Met de slogan "Tegel er uit, plant er in!", wordt gezamenlijk gewerkt aan een groen en gezellig Wageningen.