• Arjen aan slag

    HSC Matchmakers

Matchmakers heren winnen gelijkopgaande wedstrijd

26-05-2019, 11:34 | Lezersnieuws | HSC

Afgelopen vrijdag kwamen de heren thuis uit tegen de Green Hearts uit Linschoten. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk wisten de Matchmakers, met één man minder in de wedstrijd, te winnen.

In het begin van de wedstrijd kregen de Matchmakers gelijk een aantal flinke klappen om de oren. Met een homerun van de tweede slagman en daarna nog vier honkslagen kwamen er vier punten binnen. De Wageningers wisten dat op hun beurt te evenaren met goede honkslagen, agressief loopwerk en door gebruik te maken van fouten van de tegenstander.

In de tweede inning kwamen de heren uit Linschoten niet tot scoren ondanks een mooie driehonkslag. Mede door uitjes van korte stop Thom werd het veld dichtgehouden. Ook aan slag speelde Thom een hoofdrol door een homerun te slaan in het rechtsveld waardoor er twee punten binnenkwamen.

Linksvelder Hugo nam de uitjes in de derde inning voor zijn rekening met drie vangballen. Met een honkslag van Hugo, Thoms tweede homerun en een tweehonkslag van Luis, brachten de Matchmakers nog drie punten binnen.

Door goedgeplaatste honkslagen, waaronder een homerun van de eerste slagman, kwamen de Green Hearts in de vierde inning weer veel op de honken. Invalster Sanne maakte twee nullen met strakke aangooien op het eerste honk. De Matchmakers sprokkelden in hun slagbeurt nog een aantal puntjes binnen door gewaagd honklopen van Hugo en een tweehonkslag van Thom. Arjen werd helaas voor de tweede keer in de wedstrijd op het tweede honk uitgegooid.

In de vijfde inning vielen er weer uitjes door vangballen gemaakt door Thom en Hugo. Aan slag kwamen de Wageningers niet meer tot scoren.

Met nog tien minuten te spelen, werd de laatste inning gestart. Voor de Green Hearts de laatste kans om over de Matchmakers heen te gaan. Dankzij drie fouten van het Wageningse veld kwamen Linschoters op de honken en brachten zo nog twee punten binnen. Verder scoren werd voorkomen met drie vangballen, waaronder een linedrive die door tweede honkman Luis werd gevangen.

De Matchmakers kregen vanwege de voorsprong geen gelijkmakende slagbeurt. Eindstand: 11-9 voor de Matchmakers.