• Pitcher Sanne

    HSC Matchmakers

Matchmakers dames winnen overtuigend

19-05-2019, 17:43 | Lezersnieuws | HSC

Woensdagavond speelden de dames thuis tegen het combinatieteam UVV/Phoenix. Vanwege blessures en afwezigheid traden de dames aan in een verrassende opstelling. Zo moest Petra voor het eerst in haar softbalcarrière als catcher aan de bak en nam Jedidiah de korte stoppositie over. De dames bewezen ook in een onorthodoxe opstelling sterk te kunnen spelen.

UVV/Phoenix stond actief aan slag. Er werd gelijk veel geslagen op de ballen van pitcher Sanne. Het effect dat zij aan de bal meegaf, resulteerde in vele vangballen gedurende de wedstrijd. Wetende dat ze tegen een sterke tegenstander speelden, kregen de Matchmakers van hun coach de opdracht mee om flink druk te zetten aan slag. Met onder meer vijf honkslagen, waaronder een stootslag van Jedidiah, kwamen er zeven speelsters op de honken en werden er zes punten gemaakt.

In de tweede inning was het drie op, drie af aan slag voor de Utrechtse dames, met wederom twee vangballen, door linksvelder Maika en tweede honkvrouw Josine. Het slagwerk van de Wageningse dames liep spaak, met twee keer drieslag en een vangbal.

In de derde inning werden er door UVV/Phoenix drie hoge ballen in het binnenveld geslagen, leidend tot vangballen door korte stop Jedidiah en derde honkvrouw Sanne. De Matchmakers herstelden zich deze inning aan slag. Als tweede aan de beurt sloeg Laura een driehonkslag langs de foutlijn. Dankzij een gooifout van de tegenstander kwam ze ook nog over het thuishonk. Nog vier slagvrouwen kwamen hierna op de honken met drie punten als gevolg.

De bezoekers kregen ook in de vierde inning de bal niet door het sterk spelende veld geslagen. Door de Matchmakers werden er goede tikken uitgedeeld. Powerhitter Laura sloeg wederom een verre bal in het buitenveld waarop zij twee honken pakte. Tessa had ook deze wedstrijd pech en werd op het tweede honk uitgegooid op een bal van Yvonne, wat leidde tot het einde van de inning.

In de vijfde inning kwamen er weer speelsters van UVV/Phoenix op de honken en maakten zij hun tweede punt van de wedstrijd. De Wageningse dames maakten nog twee punten, maar werden daarna kort gehouden door strakke nullen in het binnenveld.

De Utrechtse dames sloegen in de laatste inning een paar rake ballen en verdubbelden daarmee hun puntenaantal. Het mocht alleen niet meer baten. De wedstrijd werd beëindigd met een dubbelspel door korte stop Jedidiah, eerste honkvrouw Yvonne en derde honkvrouw Sanne. Eindstand: 15-4 winst voor de Matchmakers.