• Sanne rent over de honken

    HSC Matchmakers

Matchmakers dames maken het spannend

16-07-2019, 19:49 | Lezersnieuws | HSC

De Matchmakers speelden de laatste wedstrijd voor de zomerstop uit bij UVV in Utrecht tegen het combinatieteam van UVV en Phoenix, een van de directe concurrenten in de kop van de competitie. De dames hielden tot op de laatste actie spannend.

De Matchmakers begonnen aan slag. Sanne en Sabine kwamen, met respectievelijk een honkslag en een tweehonkslag, op de honken en renden de eerste punten binnen. In het veld hadden de dames daarop moeite om in het spel te komen, waardoor er drie punten binnen kwamen voor de tegenstander. De nullen vielen uiteindelijk door een drieslag, gevolgd door een dubbelspel tussen pitcher Sanne, catcher Sabine en eerste honkvrouw Yvonne.

In de tweede inning vielen er twee snelle nullen in de slagbeurt van de Matchmakers. Invalster Marloes kwam met een tweehonkslag op de honken en werd vervolgens door Petra binnengeslagen. De Matchmakers hervonden hun veldspel, waardoor de nullen snel op elkaar volgden. Korte stop Petra maakte twee strakke nullen met aangooien op het eerste honk en Sanne gooide weer een drieslag.

Vervolgens kwamen de dames wel op de honken, maar doordat zowel Tessa als Yvonne tijdens het honklopen werden uitgemaakt, kwamen ze niet tot scoren. Invallende midvelder Maarten maakte voor de Matchmakers een spectaculaire nul door een strakke aangooi op het derde honk, vanuit ver in het buitenveld, waarna derde honkvrouw Sanne de loopster uit kon tikken.

Ook in de vierde en vijfde inning kwamen de Matchmakers niet tot scoren door snel opeenvolgende uitjes. Door twee fouten van de Wageningse dames kwam er voor UVV/Phoenix wel een punt binnen in de vierde inning, maar in het vervolg van deze en de vijfde inning werd de tegenstander kort gehouden door het binnenveld. Petra maakte in deze innings twee nullen en derde honkvrouw Sanne drie, waaronder een vangbal op een harde linedrive.

De dames pakten in de zesde inning de voorsprong door een homerun van Sanne, die daarmee ook Petra binnensloeg. Door twee vangballen in het binnenveld, door tweede honkvrouw Tessa en pitcher Sanne, kwamen er geen punten binnen voor de tegenstander.

In de zevende en laatste inning kwam er nog een punt over de thuisplaat voor de Matchmakers. Ook UVV/Phoenix bracht nog een punt binnen na een fout van de Matchmakers. Met het gelijkmakende punt op het derde honk en het winnende punt aan slag, hield derde honkvrouw Sanne het hoofd koel en maakte de laatste nul met een strakke aangooi op het eerste honk. Eindstand: 5-6 winst voor de Matchmakers.