• Dames aan de koffie

    Shironosov

Leuke luitjes ontvangt 7500 euro subsidie van Oranje Fonds

14-09-2018, 16:36 | Lezersnieuws | leuke

Zestigplussers kunnen straks ook zelf buurtgenoten selecteren

Leuke luitjes gaat haar werkwijze veranderen. Zestigplussers gaven tips voor verbeteringen en Oranje Fonds stelt een bijdrage van € 7500 Beschikbaar om die verbeteringen te realiseren. De nieuwe mogelijkheden zullen rond de jaarwisseling op www.leukeluitjes.nl gelanceerd worden. De vele deelnemers in Oosterbeek, Utrecht, Arnhem, den Bosch, Leeuwarden en Middelburg kunnen er dan gebruik van maken. Zo hopen Leuke luitjes en Oranje Fonds een grotere bijdrage te leveren aan de bestrijding van eenzaamheid onder zestigplussers.

Wat is Leukeluitjes.nl

Leuke luitjes is een initiatief van Stichting Bij de pinken zijn uit Oosterbeek en bestaat sinds 2016. Via Leuke luitjes kunnen zestigplussers in contact komen met mensen in de buurt die dezelfde hobby’s hebben. Drieduizend 60-plussers schreven zich al in bij Leuke luitjes. En een deel van hen vond al een nieuw maatje om mee op pad te gaan. Zij ontmoetten elkaar bij een kopje koffie en toen het bleek te klikken gingen ze samen op pad. Leuke luitjes is laagdrempelig en dat zal het blijven.

Nieuwe mogelijkheden voor zestigplussers

Tot nu toe selecteerden medewerkers van Leuke luitjes de buurtgenoten. Buurtgenoten kregen elkaars emailadres en legden zelf het contact. In de 2 jaar dat Leuke luitjes bestaat is gebleken dat diverse zestigplussers meer willen dan nu mogelijk is bij Leuke luitjes. Ze willen graag meer vertellen over zichzelf en zelf de buurtgenoot selecteren waar ze verder contact mee leggen. Leuke luitjes gaat dat mogelijk maken.

Dankzij een subsidie van het Oranje Fonds zal het in de komende winter mogelijk worden een account en een profielpagina aan te maken. Accounthouders kunnen direct zelf met elkaar contact leggen. Ook gaat de stichting vaker en meer feedback vragen aan deelnemers zodat inzage ontstaat in het aantal contacten, de duurzaamheid ervan en de succes- en faalfactoren. Deelname aan Leuke luitjes is nu gratis.

Wat is het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.