• Generale repetitie van het popkoor.

  Hans Straus
 • De pastoor wordt onderbroken tijdens het welkom.

  Hans Straus
 • Zwanendans.

  Hans Straus
 • De katholieke kerk loopt voor haar laatste kerst vol.

  Hans Straus
 • Engeltjes kijken aandachtig naar de prachtige zwanen.

  Hans STraus

Laatste kerstviering in katholieke kerk verstoord

17-12-2017, 23:40 | Lezersnieuws | Hans Straus

De katholieke kerk gaat sluiten. In februari valt het doek. Reden voor pastoor Eurlings om nog eenmaal flink uit te pakken bij de allerlaatste kerstviering in deze kerk.

Maar helaas, dat had hij gedacht. Nadat hij - overmand door de grote opkomst - iedereen had welkom geheten kwam de nieuwe eigenaar van de kerk in bouwkleding de kerk in.

Hoewel het haar speet moest ze de pastoor toch verzoeken de kerk met iedereen te verlaten. De bouwploeg stond klaar om al de eerste voorbereidende werkzaamheden te verrichten. En … tijd is geld.

Verbouwereerd verliet de pastoor samen met Jozef en Maria en alle ruim driehonderd bezoekers de kerk.

Via een tocht door het bos, kwamen ze bij een mooi huis dat te koop stond. 'Dat is het!', dacht de pastoor. Maar helaas, de eigenaar wilde het toch niet verkopen.

Door naar het gebouw waar vroeger de Talent in zat. Na een prachtig uitgevoerde breakdance, onder leiding van Edwin de Jonge en een heuse flashmob ging het gezelschap verder op zoek. Het voormalige Talent-gebouw was nl al bezet.

Onderweg stond een stel opgeschoten pubers bij een grasveldje. Ze lieten een prachtig staaltje rap horen en verwezen daarna door naar de Ontmoetingskerk.

Daar aangekomen werd het hele gezelschap welkom toegezongen door een popkoor. Binnen was er voor iedereen eten en drinken.

Na een prachtige balletuitvoering van het Zwanenmeer, waarbij engeltjes en stoere mannen uit groep 1 en 2 van de Dorendal mochten meedansen, was de pastoor helemaal blij. Dit wordt zijn, dit wordt ons aller nieuwe 'huis'. Terwijl we Stille Nacht zongen kwamen Jozef en Maria met hun kindje de kerk in.

Eind goed, al goed. Met als afsluiter nog eenmaal met z'n allen de flashmob.

O ja, de kinderen namen nog sierlijk verpakte kerstkoeken mee voor mensen in Doorwerth. Best lastig om een koek die je zelf hebt gebakken bij de Seelse Bakker en daarna prachtig hebt versierd weg te geven ….. En toch hebben ze het gedaan!

In Doorwerth was dit voor het vierde achtereenvolgende jaar de Kerstkuier. Voor het eerst in samenwerking met de kinderen en leerkrachten van de Dorendal, Bas van Leersum van de Seelse Bakker, Desiree en Gert van de Duoshop, Mariska, Joost en docenten van Ritmiek Muziek en Marianne de Pagter en Edwin de Jonge van MG Dance.

Dankzij in eerste instantie natuurlijk de hoofdrolspelers: alle kinderen van basisschool de Dorendal, maar ook dankzij bovengenoemde bedrijven en de sponsors, was dit een happening die we graag als traditie willen voortzetten!