KV Wageningen haalt twee punten op in Friesland

12-05-2019, 22:17 | Lezersnieuws | Alien

Zondagmiddag moest KV Wageningen op bezoek bij Mid Fryslân. De thuiswedstrijd, destijds nog op de Dolderstraat, werd verloren. Er was dus nog iets goed te maken. Onder zonnige, maar winderige omstandigheden kwamen de blauwwitten echter geen moment in gevaar.

Met dit keer Iris Ilekhomon op de bank, begon Wageningen aanvallend met Eline van Veldhuisen, Nena Ellermeijer, Steven Landman en Jasper Broenink en verdedigend met Xanne Ketelaar, Michelle van den Tempel, Jeffrey van Huenen en Wouter ter Maten.

Alleen in de beginfase mocht Mid Fryslân even aan een voorsprong ruiken (2-1 en 3-2), maar daarna liet Wageningen zien wie de beste was. De ruststand 11-14.

Ook de tweede helft liep crescendo voor de blauwwitten, al kregen ze wel met een blessure te maken. Eline moest er af met een "enkeltje". Er volgde meteen een omzetting. Michelle kwam op de plaats van Eline en Iris nam haar plaats in. Even moesten de vakken aan de omzetting wennen en kon Mid Fryslân met drie doelpunten weer iets inlopen, maar al snel hadden de Wageningers alles weer onder controle en konden ze de wedstrijd rustig uitspelen. Eindstand 16-20.
Doelpuntenmakers: Wouter ter Maten 7x, Steven Landman 4x, Jasper Broenink 3x,Nena Ellermeijer en Eline van Veldhuisen 2x en Michelle van den Tempel en Xanne Ketelaar 1x.