• Jeffrey van Huenen legt aan voor een vrije bal, samen met Iris Ilekhomon

    Patricia Brouwer

Korfballers verslaan koploper AW.DTV en blijven winnen in Het Binnenveld

10-02-2019, 16:55 | Lezersnieuws | Alien

AW.DTV, koploper in Hoofdklasse B, kwam zaterdag op bezoek in Het Binnenveld. In december verloren de korfballers van KV Wageningen de uitwedstrijd met 31-25. Met slechts een achterstand van 2 punten op de ranglijst was er de blauwwitten alles aan gelegen de nederlaag in Amsterdam recht te zetten.

Wageningen ging als een raket van start en liep vrij eenvoudig uit naar een 13-3 voorsprong. De Amsterdammers wisten even niet wat hen overkwam, lieten 2 heren van vak wisselen en kregen het weer op de rit. Terwijl Wageningen het welbekende dipje vertoonde, lukte het AW.DTV voor rust al terug te komen tot 13-11.

De tweede helft deden de Amsterdammers er nog even een schepje bovenop en kwamen zelfs op voorsprong, 13-14. Wageningen toonde, net als in eerdere wedstrijden, opnieuw veerkracht, en vocht zich terug in de wedstrijd. De opmars van AW.DTV werd gestopt, Wageningen kwam op voorsprong en bouwde deze zelfs weer uit tot 4 punten. Het eindresultaat was een 25-23 zege.

Door de overwinning staat Wageningen nu samen met AW.DTV bovenaan, echter het onderling resultaat, bepalend bij een gelijke stand, is in het voordeel van AW.DTV. De eerste twee plaatsen geven recht op de playoffs, en het gat met nummer drie Dalto is 2 punten. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan, te beginnen met een thuiswedstrijd zondag a.s. om half drie tegen SCO. Daarna volgen nog twee uitwedstrijden tegen ploegen uit de onderste regionen. Wellicht weten we na volgende week meer.

Doelpuntenmakers :
Steven Landman 7, Jeffrey van Huenen 6x, Jasper Broenink 5x, Wouter ter Maten en Eline van Veldhuisen 2x en Xanne van de Ketelaar, Iris Ilekhomon en Nena Ellermeijer 1x