• KHO bestaat 120 jaar

    Peter van den Brul
  • KHO bestaat 120 jaar

    Peter van den Brul
  • KHO bestaat 120 jaar

    Peter van den Brul

Koninklijke Harmonie Oosterbeek bestaat 120 jaar

24-10-2017, 19:21 | Lezersnieuws | Peter van den Brul

Op 1 november 2017 bestaat de Koninklijke Harmonie Oosterbeek 120 jaar (1897).

De muzikanten van het Symfonisch Blaasorkest van de KHO, onder leiding van Jurgen Nab, willen dit groots met U vieren met een jubileumconcert op zondagmiddag, aanvang 15:00 uur, 5 november 2017 in de nieuwe Parkzaal van Musis in Arnhem. Een bijzonder jubileumconcert van het Symfonisch Blaasorkest, in het 10 jarige bestaan van de serie hrfstwnd. Om meerdere redenen een concert dat je als betrokkene bij de KHO niet wilt missen.

Naast de locatie is ook de programmering een sterk argument om te komen. Ons orkest speelt een nieuw stuk van de Nederlandse componist Harrie Janssen. Hierin heeft het Symfonisch Blaasorkest van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek een wereldpremière!!

Het stuk heet: "A Time Journey for Wind Band" en is geïnspireerd op "A Young Person's Guide to the Orchestra" van Benjamin Britten. Het is geschreven om mensen, vooral ook jonge mensen, met de verschillende instrumenten uit het Symfonische Blaasorkest kennis te laten maken. De verschillende deeltjes zijn in diverse muziekstijlen geschreven, waarmee het stuk ook een wandeling door de muziekgeschiedenis is. De verschillende delen van het stuk worden door de bekende verteller Frans Limburg toegelicht. Nadat het hele orkest op deze manier is voorgesteld, is het gehele Symfonisch Blaasorkest vervolgens te horen in "The Lost Labyrinth", een compositie van de Limburgse componist Kevin Houben, waarbij een bijzondere rol is weggelegd voor de sopraan Tenar van Kooten Niekerk.

Voor dit concert werkt de KHO samen met een gerenommeerd orkest uit de regio, het Harmonieorkest van muziekvereniging De Club uit Didam, onder leiding van Römanö Mediati. De Club heeft onder meer op het programma staan het "Clarinet Concerto no 1" van Oscar Navarro, waarin Clublid Joris Lumeij zal soleren; en de "Danza Sinfonica" van James Barnes, zoals de titel al zegt een Symfonische Dans, waarin je zeker het Spaanse temperament zult terug horen.

In verband met de bijzondere programmering willen we speciaal ook de jeugd in staat stellen om te komen.

Entreeprijs is 15 euro, "Vrienden van de KHO" kunnen twee kaarten krijgen voor de gereduceerde prijs van 10 euro per stuk, en de jeugd tot 18 jaar betaalt (slechts) 5 euro.

Kaarten zijn al te reserveren via paul@harmonie-oosterbeek.nl