• Lucie Horsch

    Dana van Leeuwen

Kamermuziek Oosterbeek-Blokfluit in de spotlights!

19-02-2019, 15:05 | Lezersnieuws | Ellen

 

Op donderdag 7 maart a.s. treedt de 19-jarige blokfluitiste Lucie Horsch, een van de grote muzikale talenten van haar generatie, op met klaveciniste Alexandra Nepomnyashchaya in de Vredebergkerk te Oosterbeek.

 “Bepaald wonderbaarlijk wat ze uithaalt met een simpel houtje met wat vingergaten…pijlsnelle nootjes in ademloos makende ketens”(de Volkskrant).

Lucie Horsch begon op 5 jarige leeftijd met blokfluitlessen. Na het winnen van een aantal belangrijke jeugdprijzen begon zij in 2011 met haar studie aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels combineert ze haar studie blokfluit met een pianostudie bij Jan Wijn. Zij is een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Zij treedt op met zowel barokensembles als met moderne orkesten en maakte concertreizen  naar Brazilië, Canada en de VS. In het seizoen 2017-2018 maakte ze haar debuut bij het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Residentie Orkest en het Gelders Orkest. In het seizoen 2018-2019 zal zij optreden met het Hongkong Philhrmonic Orchestra. Zij heeft een exclusief platencontract bij het label Decca Classics.

Lucie vormt al geruime tijd een duo met de Russische klaveciniste Alexandra Nepomnyashchaya. Alexandra studeerde af aan het Nationaal Tchjaikovski Conservatorium in Moskou, waar ze klavecimbel en fortepiano studeerde. In  2010 kwam zij naar Nederland om aan het conservatorium in Amsterdam te gaan studeren. Daar behaalde zij in 2013  haar Masters  bij Menno van Delft en Richard Egarr. Daarna studeerde zij tot 2015 aan de Hochschule für Musik und Theater München bij Prof. Christine Schornsheim.
De liefde voor kamermuziek bracht Alexandra en Lucie samen. Zij traden veelvuldig op en speelden o.a. in het Concertgebouw in Amsterdam .
Op het programma staan werken van Bach,  Castello, Van Eyck, Cima, Telemann, Kerll, Yun en Händel.

Locatie: Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek (rolstoeltoegankelijk)
Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.15 uur.
Losse kaarten € 17,50; t/m 18 jaar gratis;  studenten €10,-; Gelrepas € 5,- (reductie alleen aan de zaal). Verkoop losse kaarten bij kantoorboekhandel Meijer & Siegers te Oosterbeek of via  www.kamermuziekoosterbeek.nl; info@kamermuziekoosterbeek.nl ; 026-4437437