• Voorzitter Bert van de Akker van de Edese golfclub Papendal onthult het lustrumlogo.

    Rob Wolters

Jubilerende golfclubPapendal traikteert 

11-06-2018, 20:36 | Lezersnieuws | Ren?

 

Volgende week is het veertig jaar geleden dat er voor het eerst werd gegolfd op Papendal. Militairen uit Ede weken uit naar Papendal om daar de club te stichten die nu jubileert: de Edese golfclub Papendal. De 800 leden vieren een week feest. Voor golfliefhebbers heeft de jubilerende golfclub een speciale aanbieding.

Wie voor 1 juli lid wordt betaalt tot 1 januari 2020 75 euro per maand. In dat bedrag zitten ook tien groepslessen van de Golfacademy Papendal van golfleraar Thomas IJland. De combinatie met deze lessen biedt tevens de gelegenheid om het golfvaardigheidsbewijs te behalen.

Het jubileum mag, aldus voorzitter Bert van den Akker, geen reden zijn om op de lauweren te rusten. Integendeel. De club heeft ambitieuze plannen. Een daarvan is een intensivering van de samenwerking met het nationaal sportcentrum Papendal. Doel daarvan is om de talloze topsporters en trainers die jaarlijks uit de hele wereld naar Papendal komen om te trainen ook de kans te bieden om te golfen. Dergelijke arrangementen gaan ook gelden voor bezoekers van congressen op Papendal.

De golfbaan – onlangs nog verrijkt met hei van de Doorwerthse heide – telt 18 holes en behoort tot de beste 50 banen van ons land. De driving range wordt alom geprezen. Reden waarom ook de nationale golfbond NGF steeds meer golftalenten laat trainen op Papendal. Zij treden daarmee in de voetsporen van de Arnhemse Anne van Dam die op Papendal begon met golfen en nu ’s lands beste golfster is.

Met de lustrumaanbieding hoopt de golfclub meer mensen te interesseren die graag actief en sportief bezig willen zijn in een natuurlijke omgeving. Het aanbod geldt tot 1 juli. Belangstellenden kunnen reageren via info@edesegcpapendal.nl