• Viendly Nicolaas met zijn 3e prijs

    Dhr Nicolaas

Jonge judoka's Judoschool Ichido zeer succesvol op Wintertoernooi in Amersfoort

22-01-2017, 21:41 | Lezersnieuws | André van Buiten

Afgelopen zaterdag 21 januari 2017 organiseerde Judoschool Midden in Amersfoort zijn jaarlijkse Oliebollentoernooi. Omdat de gekozen datum in december 2016 ongelukkig uitkwam en de week ervoor de Judo Bond Nederland nog een Instaptoernooi organiseerde werd het Oliebollentoernooi dit keer een Wintertoernooi. Ondanks het gemis aan oliebollen was er voor elke deelnemer een beker warme chocolademelk.

Judoschool Ichido was aanwezig met 10 deelnemers. Zoals altijd in het judo kun je zowel winnen als verliezen. Tibbe van der Born (9) deed het eerste. Hij won al zijn wedstrijden met gemak en behaalde de eerste plaats en won een gouden beker. Lean Klop (9) verloor slechts 1 wedstrijd door onoplettendheid maar won zijn overige wedstrijden op uitmuntende wijze en werd daardoor 2e en won de zilveren beker.

Viendly Nicolaas (6) deed voor het eerst mee aan een judotoernooi. Hij werd 3e en won evenals Tim Nieuwenhuizen (10) een bronzen beker. Lieuwe van der Lugt (8) viel op zijn eerste judotoernooi, met maar

4 maanden judoles, met 2 overwinningen en een 4e plaats net buiten de bekers.

De overige judoka's moesten helaas het genoegen nemen met meer wedstrijden te verliezen dan te winnen en dus buiten de prijzen te vallen. Jammer genoeg waren er ook nog 2 uitvallers door blessure leed.

zie ook www.facebook.com/judoschoolichido