• Femke Halsema

    Harold Pereira

Jean Paul Gebben interviewt Femke Halsema

23-11-2016, 14:29 | Lezersnieuws | Nienke Oldenhuis

OOSTERBEEK Ter gelegenheid van de nationale campagne Nederland Leest is oud-politica Femke Halsema dinsdagavond 29 november in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper. Op uitnodiging van de Bibliotheek Veluwezoom en boekhandel Meijer en Siegers vertelt ze over haar politieke carrière in een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse politiek.

Femke Halsema gaat 29 november in gesprek met oud-politicus en voormalig

Renkums

burgemeester Jean Paul Gebben over haar visie op de Nederlandse democratie. Ze leest voor uit haar politieke memoires 'Pluche', waarin ze terugblikt op haar leven in de Tweede Kamer, en beantwoordt vragen uit het publiek.

Toegangskaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar bij boekhandel Meijer en Siegers, de Bibliotheek Oosterbeek en via de website van de Bibliotheek Veluwezoom: www.bibliotheekveluwezoom.nl. De kosten zijn € 10,00 voor leden en € 12,50 voor niet-leden van de bibliotheek. De lezing begint om 20.00 uur.

Nederland Leest zet na tien succesvolle edities niet meer jaarlijks één boek centraal, maar een thema. In 2016 is dat: democratie. De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren. Daarmee sluit Nederland Leest aan bij de functie van de openbare bibliotheek als centrum voor ontmoeting en debat.

Femke Halsema was van 1998 tot 2011 lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks. Van 2002 tot 2010 was zij fractievoorzitter van deze partij. Tegenwoordig is Femke werkzaam als auteur, programmamaker en bestuurder.