Informatieavond renovatie - herinrichting Grote Kerk Wageningen

23-05-2019, 11:49 | Lezersnieuws | Femke

Op dinsdagavond 4 juni om 20.45 uur wordt er voor alle geïnteresseerde Wageningers een informatieavond over de renovatie / herinrichting van de Grote Kerk gehouden. Van Hoogevest architecten geeft uitleg over het ontwerp en vanuit de Stichting Grote Kerk Wageningen (SGKW) worden de plannen toegelicht.

De Grote Kerk is op 25 augustus 2017 door de Protestantse Gemeente te Wageningen overgedragen aan de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). De SOGK wil oude kerkgebouwen in Gelderland behouden. Zij doet dat door, naast reguliere kerkdiensten, de kerkgebouwen meerdere functies te geven. Voor de exploitatie van de Grote Kerk heeft de SOGK een lokale steunstichting, SGKW, opgericht. Door de herinrichting wordt de kerk omgevormd tot een multifunctioneel gebouw waarin vele verschillende activiteiten georganiseerd kunnen worden, zoals een modeshow, film, huwelijk, concert, een tentoonstelling of seminar. Iedereen is welkom zolang de activiteit passend is bij het gebouw.

Wilt u meer weten over de plannen, dan bent u van harte welkom op deze informatieavond. In verband met de geplaatste hekken kunt u de kerk betreden via de ingang aan de zijkant.