• Joepie, we gaan weer buitenspelen!

    pixabay

Informatie en inspiratiebijeenkomst Buitenspeeldag 2018

31-01-2018, 12:11 | Lezersnieuws | Peter Bosmann

Op dinsdag 20 februari zijn belangstellenden om 20:00 uur van harte welkom bij de informatie en inspiratiebijeenkomst Buitenspeeldag 2018. Deze wordt gehouden in de voormalige Rehobothschool in Doorwerth.

Geen luxe maar noodzaak

Sinds 1994 wordt het samen veilig buiten op straat spelen georganiseerd in heel Nederland. De Straatspeeldag heet vanaf 2011 de 'Buitenspeeldag'. Doel van de Nationale Buitenspeeldag is de aandacht vragen voor buitenspeelruimte en verbeteren van verkeersveiligheid voor kinderen, voetgangers en kwetsbaren in het verkeer. Maar sinds enkele jaren ook bedoeld om aandacht te vragen om kinderen meer in de openlucht te laten spelen.

"Dagelijks buitenspelen was eerder heel gewoon. Tegenwoordig speelt één op de vijf kinderen niet of slechts één keer per week vrij buiten. Met de Buitenspeeldag willen we onder de aandacht brengen dat buitenspelen geen luxe is maar noodzaak", aldus Babs Heerschop. Namens Renkum voor Elkaar organiseert zij samen met Peter Bosmann deze avond. "Juist in een tijd dat maar liefst 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, levert buitenspelen een waardevolle bijdrage aan hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Maar daarnaast kan de Buitenspeeldag ook buren en buurten met elkaar in contact brengen om samen aandacht te vragen voor het buitenspelen in je eigen buurt", vult Bosmann aan. "Het lijkt er nu op dat we er erg vroeg bij zijn, maar in verband met regelzaken als bijvoorbeeld vergunningen moet je wel op tijd beginnen", rond Heerschop af.

Deze avond is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar buurt iets wil organiseren in de gemeente Renkum tijdens de Buitenspeeldag op 13 juni 2018. Renkum voor Elkaar ondersteunt met informatie, inspiratie en op enkele onderdelen met coördinatie. Belangstellenden kunnen meer informatie krijgen of bij voorkeur zich al aanmelden via info@renkumvoorelkaar.nl of (088) 784 6369