• Klik & Tik

    de bibliotheek

Iedereen kan het internet op met Klik &Tik

03-10-2016, 16:01 | Lezersnieuws | de Bibliotheek Veluwezoom

Voor beginnende computergebruikers en mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met internet start de Bibliotheek Veluwezoom met de cursus Klik & Tik. Klik & Tik is een digitaal oefenprogramma waar mensen op hun eigen tempo en eigen niveau mee aan de slag kunnen gaan. Iedere week is er een oefenuur in de bibliotheek waar deskundige vrijwilligers begeleiding geven en vragen beantwoorden. Met Klik & Tik wordt het voor iedereen mogelijk met de computer te werken en het internet op te gaan.

Leren omgaan met de computer en internet

Een e-mail sturen, een vakantie boeken, werk zoeken, bankzaken regelen of een krant lezen. Het gaat tegenwoordig bijna allemaal via internet. En voor overheidszaken kun je straks zelfs alleen nog terecht bij een digitaal loket. Het is dan belangrijk dat u weet hoe u met de computer en het internet moet omgaan.

De bibliotheek biedt de mogelijkheid om dit leren. Klik & Tik bestaat uit lessen die één voor één doorlopen worden. Men leert bijvoorbeeld hoe men het internet op gaat, zoekt met een zoekmachine, digitale formulieren invult, e-mail gebruikt en programma's downloadt.

Voor vragen en begeleiding is er wekelijks een oefenuur in de bibliotheek, waar deskundige vrijwilligers aanwezig zijn en cursisten op de computers in de bibliotheek kunnen werken. Daarnaast kan men Klik & Tik ook op de eigen pc, thuis, verder oefenen.

Belangstelling?

Instromen is maandelijks mogelijk door het volgen van een introductiebijeenkomst waarin uitgelegd wordt hoe Klik & Tik werkt en hoe mensen kunnen deelnemen. Daarna kunnen mensen direct aan de slag.

De maandelijkse introductie Klik & Tik is:

- iedere 1e vrijdagochtend van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Oosterbeek

- iedere 3e vrijdagochtend van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Dieren

Je hoeft je niet van te voren aan te melden.

Het wekelijkse oefenuur Klik & Tik, waar cursisten onder begeleiding kunt oefenen en vragen kunt stellen, is

- iedere vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Oosterbeek

- iedere vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Dieren

Meer informatie over dit aanbod is verkrijgbaar bij de Bibliotheek Oosterbeek, tel. 026-333 49 82 of bij de Bibliotheek Dieren, tel. 0313-41 54 76 en via www.bibliotheekveluwezoom.nl.