• Wij zoeken nieuwe spelers!

    HSC Matchmakers

HSC Matchmakers zoekt nieuwe softballers!

04-03-2019, 12:29 | Lezersnieuws | HSC

Altijd al een homerun willen slaan of zin om een balletje te gooien? HSC Matchmakers is de plek voor jou! We zijn een kleine en gezellige club met sportieve, fanatieke en enthousiaste leden. Iedereen is bij ons welkom: softbalveteranen en beginners, Nederlanders en internationalen, studenten en werkenden. Ondanks dat softbal een zomersport is, gaan we het hele jaar door. Heb je eerder gespeeld of heeft softbal je altijd al leuk geleken? Kom dan gerust een keertje langs op onze trainingen!

Het softbal herenteam bestaat uit een mix van studenten en werkenden, van oud honkballers (die op hoog niveau hebben gespeeld), ervaren softballers en beginnende spelers. Met deze gevarieerde groep wordt er één keer in de week op maandagavond getraind en is er gemiddeld één keer in de week, vaak op vrijdagavond, een wedstrijd. De wedstrijden beginnen rond half april en duren tot ongeveer half september. Het feit dat er softbal gespeeld wordt in plaats van honkbal bevalt de spelers erg goed. Er is altijd erg veel spel in de wedstrijden en uitslagen met meer dan 15 punten zijn eerder regel dan uitzondering. Zo is het dus minder een spel tussen de pitcher en de catcher zoals bij honkbal, maar heeft iedereen in het veld en aan slag genoeg te doen. In het team is er tijdens de wedstrijden aan fanatisme geen gebrek. De heren houden ook wel van een dolletje en drinken graag nog een biertje met z'n allen na de wedstrijd.

In het damesteam speelt een mix van zeer ervaren tot beginnende spelers, zowel studenten als werkenden. Het team wordt gekenmerkt door een groot enthousiasme voor de sport, een gezonde dosis fanatisme, sportiviteit en leergierigheid. Hierin worden de dames ondersteund door een zeer ervaren coach. Naast hun fanatisme op het veld is er natuurlijk ook genoeg ruimte voor gezelligheid en wordt er ook buiten softbal met elkaar afgesproken. Elk jaar organiseren zij ook een teamuitje en Matchmakers-Sinterklaas.

Tot en met maart wordt er binnen getraind in de Vlinder.
De heren trainen op maandag van 21.30 tot 23.00.
De dames trainen op dinsdag van 19.00 tot 20.30, met aansluitend pitcher/catchertraining tot 21.00.