• Levend bouwer Bob Radstake

    onbekend

Houten Jubileum Ecodorp Wageningen

22-03-2019, 16:22 | Lezersnieuws | Erik

Komend weekend bestaat het Ecodorp op het oude Pieter Pauw ziekenhuis terrein 5 jaar. Het hele weekend kan je er terecht om te klussen met kunstenaars. Op 29 maart is om 15 uur de opening met het voedselbos-kanon. Zaterdag 30 maart komt de circusschool Wageningen en opent om 15 uur de nieuwe Rurale Universiteit haar deur. Er wordt elke klusdag eten en muziek voor en met de bezoekers gemaakt. De bewoners van het Ecodorp geven rondleidingen.

Het Ecodorp gaat deze verjaardag het aanzicht vanaf de Scheidingslaan verbeteren. Hiervoor zijn verschillende kunstenaars uitgenodigd. Het idee is dat deze kunstenaars samen met bezoekers zullen werken aan inspirerende projecten zodat het werk leerzaam, leuk en verbindend wordt. Omdat het Ecodorp vooralsnog tijdelijk is zal er gebouwd worden met natuurlijke en levende materialen.

Eén van de kunstenaars die is uitgenodigd is Bob Radstake. Hij is gespecialiseerd in levend bouwen. Tijdens het klusweekend begint hij aan het eerste levende gebouw van Nederland. Bob wordt gevolgd door Judo kampioen Dennis van der Geest die presentator is van een SBS documentaire. Manon Hoogstra maakt momenteel deze documentairereeks waarin ze mensen portretteert die ervoor kiezen ‘anders’ te leven, zeer bewust bezig zijn met de natuur en duurzaamheid en daarnaast ook inspiratiebron voor anderen willen zijn. De aflevering over Ecodorp Wageningen zal in het najaar verschijnen.

Voorbeelden van levend bouwen zijn te vinden op www.hetlevendedorp.nl