• Koninginnepage

    Marijke Metz
  • Libel

    Karel Noy
  • Kleine vuurvlinder

    Charley Erkens

Help de natuur in jouw buurt

23-05-2019, 11:42 | Lezersnieuws | GroenLinks

Een miljoen soorten dieren en planten dreigen te verdwijnen door toedoen van de mens. We kunnen het tij nog keren. Maar hoe?
GroenLinks roept inwoners op hun ideeën en tips voor het stimuleren van de biodiversiteit te delen. De partij zal de inzendingen delen met haar volgers op sociale media en aan het eind van de zomer de beste inzending belonen met een vogelvoederhuisje.


IVN Natuureducatie heeft adviezen over hoe je de natuur in jouw omgeving een handje kan helpen. Dat kan ook zonder grote investeringen, met kleine veranderingen.
 

Al met kleine stukjes groen kan je insecten lokken. Denk aan de zijkanten van je pad naar de voordeur. Haal zoveel mogelijk tegels uit je tuin en vervang ze door groen. Beplant in je straat een boomspiegel - dat is het stukje grond rondom de stam van een boom. Zet klimplanten tegen de gevel van je huis. Kies insectvriendelijke planten en bloemen voor je balkon en tuin. Laat je regenpijp in een regenton of de tuin uitkomen in plaats van in het riool.


Wat heb jij in jouw directe omgeving gedaan of wil je doen om de natuur een handje te helpen? GroenLinks wil alle creatieve ideeën met elkaar delen. Stuur jouw tip via mail (renkum@groenlinks.nl) of sociale media naar GroenLinks Renkum. Na de zomer beloont GroenLinks de leukste inzending met een vogelvoederhuisje.