• Vertegenwoordigers van alle samenwerkingspartners

Handen ineen voor muziekscholing jeugd in Renkum

30-08-2015, 23:20 | Lezersnieuws | Ritmiek Muziek

Vanaf het nieuwe schooljaar 2015-2016 slaan drie muziekverenigingen en twee muziekscholen uit de gemeente Renkum de handen ineen voor een gezamenlijke AMV-opleiding in Renkum. Het zijn Drumband Heelsum, Renkumse Muziekvereniging Eendracht, Heelsums Harmonie, T2 Muziek en Ritmiek Muziek. De opleiding is opgezet voor kinderen uit de basisschoolgroepen 4 t/m 6.

AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming. Naast het bespelen van de blokfluit leren de kinderen onder andere noten en ritmes lezen. Daarmee krijgen ze de basis mee om na de cursus door te kunnen gaan op een muziekinstrument bij een van de muziekverenigingen en/of muziekscholen. Tijdens de cursus kunnen de kinderen en ouders een kijkje nemen binnen de muziekverenigingen en de muziekscholen. Voor deze kijkdagen krijgen de leerlingen een uitnodiging. De cursus bestaat uit 25 lessen, vindt na schooltijd plaats in Renkum en wordt afgesloten met een eindconcert en diploma-uitreiking.

De leerlingen kunnen na afloop van de AMV-opleiding een vervolginstrument kiezen bij de muziekvereniging en/of muziekschool waar zij zich thuis voelen.

Aanjager Joost Schrijver van Ritmiek Muziek: 'We hebben goede ervaringen met een soortgelijke samenwerking in Oosterbeek, met de Koninklijke Harmonie Oosterbeek (KHO). De leerlingen krijgen tijdens de cursus uitleg over alle mogelijke instrumenten van de muziekschool en de muziekvereniging. Ze kunnen alle instrumenten ook uitproberen, zodat ze weten wat er na de cursus mogelijk is. In de praktijk worden veel kinderen enthousiast van de cursus en gaan ze ook echt door op een instrument. '

Aanmelden voor de cursus kan door het inschrijfformulier in te vullen. Deze is te vinden op www.ritmiekmuziek.nl .

Voor vragen over de cursus kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Ritmiek Muziek via info@ritmiekmuziek.nl of via 06-41660492. Ook kan contact worden opgenomen met een van de andere samenwerkingspartners.