• speciaalzaak aan de Utrechtseweg 112 in Oosterbeek

    Eigen website

Groente en Fruit Speciaalzaak stopt na 35 jaar

16-01-2018, 00:51 | Lezersnieuws | P.H.J. Roelofs

A.s. zaterdag (20 januari) sluit, na bijna 35 jaar, de Groente- en Fruit Speciaalzaak de Kriek gevestigd aan de Utrechtseweg 112 in Oosterbeek haar deuren. Op 1 augustus 1983 starten Herman Roelofs en Nellie Roelofs-van Krieken met veel enthousiasme hun eigen onderneming. Als zoon van een Huissense tuinder en buurtwinkeleigenaar viel de appel niet ver van de boom. Herman begon zijn carrière op de groente en fruitafdeling van een Arnhemse supermarkt waar hij later bedrijfsleider werd. Hij werkte in die hoedanigheid in diverse filialen van deze supermarktketen. Hier leerde Herman ook Nellie kennen.

Samen besloten ze om op 1 augustus 1983 hun eigen speciaalzaak in groente en fruit te beginnen. In de loop van de tijd ontstond een heel netwerk van tuinders uit Huissen en verre omgeving waar hij zijn groente, fruit, aardappelen e.d. 's-avonds na winkelsluiting met zijn bestelbus ging ophalen voor de verkoop in zijn speciaalzaak. Hij wist telkens de lekkerste aardbeien en appels en andere groente en fruit. te vinden voor zijn uitgebreide klantenkring. Door de korte route van tuinder/kweker naar de klant was de klant altijd verzekerd van verse en hele mooie producten.

Liefde, passie en kennis van zijn producten was zijn beste reclame.

In de loop van de tijd veranderde de zaak mee met de vraag van de klant en werden kant en klare maaltijden, diverse soorten salades zelf bereid. Ook maakte hij zelf diverse soorten jam, compotes en chutneys, beroemd is zijn stoofpeertjes jam.

Zes dagen per week was de zaak open waarnaast er ook nog regelmatig op zondag groente en fruit gesneden werd voor de verkoop op de maandag.

Tijd voor vakantie namen ze alleen tijdens de week van de Airborne wandeltocht.

A.s. zaterdag 20 januari 2018 komt er een gedwongen eind aan deze bijzondere speciaalzaak in Oosterbeek. Door een ernstige ziekte van Herman ging al afgelopen maanden regelmatig de winkel een dag of dagdeel dicht en komt er nu definitief een einde aan de Groente en Fruit Speciaalzaak de Kriek in Oosterbeek.

Met pijn in het hart stopt deze gedreven vakman zijn zaak.

heeft u nog belangstelling voor zijn stoofpeertjes jam e.d. dat kan nog tot a.s. zaterdag zolang de voorraad strekt.