• koor Sign of Friendship

    Sign of Friendship

Gospeldienst in Oosterbeek

17-02-2019, 22:10 | Lezersnieuws | Hannie

De kerkdienst op zondagmorgen 24 oktober in de Vredebergkerk is vol van gospelliederen en gospelmuziek. Een groot en bekend gospelkoor uit Didam zal onder begeleiding van de dirigent John Stinissen niet alleen zelf optreden maar ook de kerkgangers actief betrekken bij de viering. Voor de dienst kunt u samen met het koor inzingen.
 

De voorganger ds. Petra Doorn schrijft “Het wordt aanstekelijk en swingend. Het orgel zal op deze zondag niet worden bespeeld. De dienst krijgt daardoor muzikaal gezien een andere vorm. Wat inhoud betreft blijven we wel gewoon wie we zijn. Ik zou zeggen: laat u verrassen door een dienst in een ander jasje ”.
Gospelmuziek is van origine zwarte religieuze muziek, ontstaan in de zuidelijke staten van de VS. De bevrijding van slaven speelde bij het ontstaan van deze muziek een belangrijke rol.
Op internet kunt u meer lezen over dit koor Sign of Friendship.

De kerkdienst begint om 10.00 uur en iedereen is van harte welkom. Voor de allerkleinsten is er oppas en voor de basisschoolkinderen is er gedeeltelijk een eigen programma in een eigen ruimte.
Na de dienst kunt u elkaar en de zangers ontmoeten onder het genot van koffie of thee.