• Het tweede vrijdagavondteam van de NVLTB proost op nieuwe successen. In 2018 werd het team kampioen in de 2de klasse.

    NVLTB

Goede voornemens bij stoere tennissers

12-01-2019, 10:50 | Lezersnieuws | Rik

‘Terwijl voetballers en hockeyers een winterpauze nemen of binnen doorspelen, staan wij gewoon buiten op de baan’, constateerde Sonja van der Arend, voorzitter van tennisclub NVLTB, afgelopen woensdag tijdens haar nieuwjaarstoespraak. ‘Tennissers zijn stoer’.

Om dat te illustreren was de nieuwjaarsbijeenkomst van de Wageningse vereniging gecombineerd met een avondtoernooi in de vrieskou. Zo’n tachtig mensen, ook van zustervereniging Walhalla, gaven acte de presence om het kerstvet eraf te spelen. Prijzen waren er deze avond niet te verdienen. Wel werden de kampioensteams 2018 in het zonnetje gezet. De spelers van maar liefst negen teams kregen een kampioenscertificaat uitgereikt.
Van der Arend zei blij te zijn dat ook de winteractiviteiten veel deelnemers trekken. ‘In november hadden we nog een drukbezet familietoernooi, een middag pepernotentennis voor de kinderen en voor de oudere jeugd frietjestennis met film. En er staan alweer verschillende activiteiten op de kalender. Doe daar vooral aan mee, ook als je net begonnen bent met tennis.’
Ook memoreerde de voorzitter vernieuwingen in het afgelopen jaar: zo werd het hele tennispark rookvrij, er kwam een nieuwe website, een clubapp en meer en meer wordt gebruik gemaakt van social media.
Voor 2019 heeft de tennisclub goede voornemens. Zo staat een opknapbeurt van het clubhuis op het programma. Ook overweegt de NVLTB, schooltennis te gaan aanbieden en wordt nagedacht over meer flexibele vormen van lidmaatschap. Bijvoorbeeld een weekendlidmaatschap voor uitwonende studenten. ‘Maar het allerbelangrijkste’, aldus Van der Arend, ‘is om ook in 2019 weer zo veel mogelijk op de baan te staan, of het nou ijskoud is of bloedheet.’