Gezonde voeding onderwerp van Goed Gesprek

02-01-2019, 14:56 | Lezersnieuws | Wim

Tussen alle nieuwjaarsborrels door is er op woensdag 9 januari gewoon weer een Goed Gesprek Onder de Linden. In het kader van goede voornemens is dan te gast prof. dr. ir. Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en ziekte bij Wageningen University & Research. Zij onderzoekt onder andere de rol van voeding ter preventie en overleving van kanker. Een glas rode wijn per dag, is dat wel goed? En hoe zit het met rood vlees? Hoe weten we eigenlijk of dat wat we eten wel of niet goed voor ons is? Kampman weet precies welke beweringen over de relatie tussen gezondheid en voeding kloppen en vooral welke totale onzin zijn. En waarom rode wijn toch minder gezond is dan we denken.  

Tweede gast is Drik Möller, geboren en getogen Wageninger, afkomstig uit De Buurt. Al vanaf zijn vijftiende zit hij, evenals zijn vader, in de ambulante handel. Op de markt in Wageningen staat hij samen met zijn vrouw als ‘groenteboeren’ vooral met appels en peren.

De derde gast is Jaap Meurs; zanger van diverse Wageningse bluesbands zoals Big Jake & the Two Timers. Hij is ook bestuurslid van de Wageningse Bluesclub XXL en treedt op 19 en 20 januari op bij de Wageningse Blueskroegentocht.

René Siemens, landschapsarchitect en bestuurslid van Wageningen Monumentaal, neemt dit keer de gastcolumn voor zijn rekening. Het muzikaal intermezzo wordt dit keer veelstemmig ingevuld met een combinatie van een tweetal Wageningse vocalgroups: Yambe en Echo, onder leiding van Tom Erics. De goede gesprekken worden dit keer geleid door Jelle de Gruyter, Leo Klep en Eric Wijnacker. Presentatie: Wim Huijser.

Woensdag 9 januari, Café Onder de Linden, Haagsteeg 16, 20.15 uur. Toegang gratis.